TVNET piespēle: Pasaules kausa «Sapņu komanda». Kuru atstāt, kuru nomainīt?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Krievijā notiekošā Pasaules kausa izcīņa futbolā tuvojas izslēgšanas turnīra fāzei, vairākas komandas jau nodrošinājušas vietu astotdaļfinālā. Sacensības ir pāri pusei - aizvadītas 36 no kopumā 64 paredzētajām spēlēm. TVNET uz sarunu aicināja Latvijas futbola komandas «FC Riga» treneri Kristapu Blanku, kurš turnīra laikā arī komentē Pasaules kausa spēles televīzijā. Apspriedām galvenās čempionāta aktualitātes, kā arī izveidojām turnīra «Sapņu komandu», balstoties uz futbolistu sniegumu čempionāta pirmajā pusē.

Pazīstamais medijs ESPN pirms Pasaules kausa izveidoja turnīra «Sapņu komandu», kas sastāv no 11 spēlētājiem (3 uzbrucēji, 3 pussargi, 4 aizsargi, 1 vārtsargs) un galvenā trenera. Sastāvu noteica balsojumā, kurā piedalījās 30 ESPN žurnālisti un vairāk nekā 500 000 līdzjutēju no dažādām pasaules valstīm.

Pirms turnīra par Pasaules kausa labāko vārtsargu balsojumā izvirzīja Davidu de Heu. Kaut arī Spānijas izlase ir kvalificējusies astotdaļfinālam, komanda trīs mačos kopā ielaidusi piecus vārtus. Līdz šim Pasaules kausā pārliecinošāku sniegumu demonstrējuši trīs citi vārtsargi - Fernando Muslera (Urugvaja), Danijels Subašičs (Horvātija) un Giljermo Očoa (Meksika).

Par labāko aizsargu labajā malā pirms turnīra uzskatīja meistarības ziņā ļoti daudzpusīgo Džošua Kimmihu no Vācijas izlases. Šajā pozīcijā teicami spēlē arī Šveices izlases kapteinis Stefans Lihtšteiners. Tiesa, ne pašreizējā pasaules čempione Vācija, ne Šveice vēl nav spējušas kvalificēties čempionāta astotdaļfinālam.

Kreisās malas aizsarga pozīcijā pēdējos gados viens no labākajiem spēlētājiem pasaulē ir Marselu no Brazīlijas. Lai arī Spānijas izlases sniegums šajā čempionātā ir nestabils, savas funkcijas laukumā diezgan labi pilda Žordi Alba, kurš teicami prot pieslēgties uzbrukumam.

ESPN un līdzjutēju veidotajā balsojumā par labākajiem centra aizsargiem pirms turnīra tika uzskatīti Matss Hummelss (Vācija) un Serhio Ramoss (Spānija). Abi šie futbolisti ir zvaigznes un izcili meistari, tomēr savus pienākumus laukumā līdz šim Pasaules kausa izcīņā labāk veicis Dejdo Godins (Urugvaja), kā arī pašaizliedzīgu sniegumu demonstrējis Domagojs Vida (Horvātija).

Vidējā līnijā par labākajiem spēlētājiem pirms čempionāta tika izvirzīti N’Golo Kantē (Francija), Toni Kross (Vācija) un Kevins de Bruijne (Beļģija). Šie vīri apliecinājuši savas kvalitātes arī Pasaules kausā. Tomēr viņu kompāniju varētu izjaukt Luka Modričs (Horvātija) un Filipe Koutinju (Brazīlija). Šie divi pussargi divās spēlēs katrs guvuši divus vārtus Pasaules kausa izcīņā, uzņemoties līdera lomu savās komandās.

Teju katrā šādā aptaujā «Sapņu komandā» uzbrucēju līnijā iekļauj Krištianu Ronaldu (Portugāle) un Lionelu Mesi (Argentīna). Arī šī reize pirms Pasaules kausa nebija izņēmums. Pirms čempionāta labs sniegums tika sagaidīts arī no Roberta Levandovska (Polija). Tomēr praksē tas nav īstenojies, jo Pasaules kausā Mesi un Levandovskim nav sekmējies tik labi kā cerēts.

Ronaldu trīs mačos guvis četrus vārtus (trīs no tiem mačā pret Spāniju, cīņai noslēdzoties neizšķirti 3:3), palīdzot Eiropas čempionei Portugālei iekļūt Pasaules kausa astotdaļfinālā. Tikmēr Mesi divos aizvadītajos mačos nav guvis vārtus, turklāt Argentīnai vēl nav izdevies tikt pie uzvaras (1:1 neizšķirts pret Islandi un 0:3 zaudējums pret Horvātiju). Arī Levandovskis divās spēlēs palicis tukšā, turklāt Polija pirms pēdējās grupu turnīra kārtas jau zaudējusi izredzes kvalificēties astotdaļfinālam.

Patlaban turnīra labākais vārtu guvējs ar pieciem precīziem sitieniem ir Anglijas izlases uzbrucējs Harijs Keins, kuram ar četriem trāpījumiem seko Romelu Lukaku (Beļģija) un jau minētais Ronaldu. Anglijas un Beļģijas izlases jau kvalificējušās astotdaļfinālam. Tiesa, uzvaras izcīnītas un daudz vārtu gūti pret salīdzinoši vājām komandām - Panamu un Tunisiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu