UEFA diskvalificē «AC Milan» no nākamās sezonas Eiropas līgas turnīra

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Itālijas klubs «AC Milan» finansiālu pārkāpumu dēļ saņēmis diskvalifikāciju no nākamās sezonas UEFA Eiropas līgas turnīra, paziņojusi Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

(Pēc AFP papildinātās informācijas precizēta informācija virsrakstā un visā tekstā.)

UEFA nav pārliecināta par Milānas komandas finansiālo stabilitāti pēc tam, kad to iegādājās Ķīnas uzņēmēji par 740 miljoniem eiro no itāļa Silvio Berluskoni. Savukārt pagājušajā vasarā Milānas klubs iztērēja aptuveni 200 miljonus eiro spēlētāju iegādēs.

Tāpat Milānas klubam ir izsniegts 300 miljonus eiro liels kredīts ar visai lielu procentu likmi no ASV investīciju uzņēmuma «Eliott Management».

UEFA finanšu kontroles nodaļa (CFCB) lēma nosūtīt «AC Milan» uz specializētu tiesu, kurā tika izskatīti iespējamie «Fair Play» pārkāpumi.

Kā vēsta UEFA, «AC Milan» pārkāpusi noteikumus, kurus neievērojot, kluba uzkrātie zaudējumi var novest pie nenokārtojama parāda.

Tikmēr klubs paziņoja, ka pārsūdzēs UEFA lēmumu Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Savulaik par līdzīgiem pārkāpumiem diskvalifikācijas saņēmušas tādas komandas kā «Malaga» no Spānijas, Belgradas «Crvena zvezda» no Serbijas un Stambulas «Galatasaray» no Turcijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu