Latvijā iznācis jauns mākslas un kultūras žurnāls «Jezga»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

Latvijā ir iznācis jauns mākslas un kultūras žurnāls «Jezga», informē žurnāla «Jezga» publiciste Alise Pabērza.

Žurnāls «Jezga» ir neatkarīgi izdots žurnāls ar saturu angļu valodā un diviem dažādiem vākiem, kurā lasītāji var iepazīties ar latviešu mākslinieku, fotogrāfu, rakstnieku un publicistu darbiem.

Jaunā izdevuma lappusēs var lasīt intervijas ar aktrisi Elīnu Vasku, gleznotāju Alvīni Bautru un modes mākslinieci Sandu Feldbergu. Tāpat žurnālā var iepazīties ar kuratores Danas Kopel aprakstu par mākslinieka Indriķa Ģelža izstādi «Vēja skelets» un aplūkot tās darbus fotogrāfijās. Savās pārdomās par dažādām tēmām žurnālā dalās aktieris Klāvs Mellis, ilustratore Sindija Mačtama un publiciste Alise Pabērza. Žurnālā «Jezga» ir lasāms arī fragments no Jāņa Joņeva romāna «Jelgava 94» angliskā tulkojuma «Doom 94».

Žurnāls fokusējas uz pamanāmas un kvalitatīvas vizuālās mākslas publicēšanu - lielākā daļa no 144 žurnāla lappusēm ir aizpildītas ar lielformāta fotogrāfijām, kuru autori ir jaunie latviešu fotogrāfi Pēteris Vīksna, Kristīne Madjare, Annemarija Gulbe un citi.

«Jezgu» veido Londonā dzīvojošie fotogrāfe Anna Rosova un grafiskais dizainers Vils Meighans. Rosova uzskata, ka Latvijā radošās pašizpausmes potenciāls reizēm ir vēl lielāks nekā Londonā. «Žurnālu «Jezga» sākām veidot, jo redzējām, ka mums apkārt ir daudz talantīgu draugu un paziņu, kuri savu radošo enerģiju iegulda Latvijas mākslas vides un identitātes veidošanā. Mums radās vēlme šiem cilvēkiem dot platformu, kurā izpausties, lai par to varētu uzzināt arī cilvēki ārpus Latvijas,» sacīja Rosova.

Plānots, ka žurnāls iznāks divas reizes gadā un turpinās iepazīstināt ar Latvijas identitāti caur jaunajiem mākslinieku, fotogrāfu, mūziķu un citu radošu personību prizmu.

Pabērza informēja, ka investīciju apjoms žurnāla izdošanai ir apmēram 3500 eiro. Daļa investīciju iegūta no finansēšanas platformas «Kickstarter», savukārt otra daļa - no redakcijas budžeta.

Žurnālu Latvijā var iegādāties galerijā «Istaba», mākslas kafejnīcā un Latvijas dizaina veikalā «Kolekcionārs», kā arī žurnāla mājaslapā «Jezgamag.com». Žurnāla pārdošanas cena ir deviņi eiro.

Pagājušajā nedēļā žurnālu prezentēja Rīgā, savukārt prezentācija Londonā notiks 5.jūlijā bārā «Dream Bags Jaguar Shoes».

Spotted!? Next to the amazing pink nipple by @markroz_sculptor btw ??

A post shared by JEZGA MAGAZINE (@jezgamag) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu