Indijas mediji: noslepkavotās Līgas lietā jauni aresti nav gaidāmi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SWNS/ScanPix

Indijas policija uzskata, ka Keralā noslepkavotās Latvijas pilsones Līgas Skromanes lietā aizturētie vīrieši ir vienīgie vainīgie, līdz ar to jauni aresti nav gaidāmi, vēsta laikraksts «The New Indian Express».

Likumsargi uzskata, ka slepkavībā nav iesaistīti citi cilvēki. «Tas nebija atriebības motivēts uzbrukums, kura plānošanā un īstenošanā bija iesaistīti daudzi cilvēki. Tas bija spontāns noziegums, ko pastrādāja divi cilvēki, kuri ir arestēti,» medijam sacīja policijas pārstāvis.

Abi aizturētie, kuri Indijas medijos identificēti kā Umešs un Udajans, nesen izmeklēšanas ietvaros tika aizvesti uz nozieguma vietu. Policija cerēja, ka aizturētie palīdzēs atrast divus nozīmīgus pierādījumus - Līgas apavus un apakšveļu. «Mums ir vairāki pierādījumi, un sagaidāms, ka turpmākajās dienās atradīsim vēl citus svarīgus pierādījumus,» laikraksts «The New Indian Express» citē policijas komisāra asistentu Dž.K.Dinilu.

Medijos izskanējis, ka aizdomās turamie iedevuši sievietei psihotropu vielu un ar laivu aizveduši uz nomaļu, mežainu vietu, bet vēlāk viņu nožņauguši.

Līgas mirstīgās atliekas tika atrastas Thiruvananthapuramā 20.aprīlī - vairāk nekā mēnesi pēc pazušanas.

Apsūdzēto radinieki apgalvo, ka viņi atzinušies noziegumā pēc spīdzināšanas policijā.

Radinieki arī sacīja, ka pretēji policijas versijai Umešs un Udajans nebija saistīti ar tūrisma nozari, jo slikti zina angļu valodu. Kaimiņi sacīja, ka Udajans bija santehniķis, bet Umešs strādāja pārtikas piegādes firmā.

Tikmēr štata policijas priekšnieks šomēnes paziņoja, ka visiem izmeklēšanā iesaistītajiem policistiem ir piešķirts goda žetons par izcilu darbu.

Keralas štata valdības iestādes pagājušonedēļ kremēja Līgas mirstīgās atliekas, lai gan štata Cilvēktiesību komisija neilgi pirms tam izdeva rīkojumu, ka viņa jāapbedī.

Līga Skromane bija ieradusies Keralas štatā kopā ar māsu Ilzi, lai ārstētos pēc tradicionālajām ajūrvēdas metodēm. Līga Skromane, kura cietusi no smagas depresijas, pazuda 14.martā pēc tam, kad bija atstājusi ajūrvēdas centru Pothenkodes ciematā.

Abas māsas ir Latvijas pilsones, kuras ilgāku laiku dzīvojušas Īrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu