Daudzbērnu ģimenes aicina pieteikties brīvbiļetēm uz Dziesmusvētkiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ikviena ģimene, kurā ir pieci un vairāk bērnu, aicināta pieteikties brīvbiļetēm uz XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pasākumiem. Pieteikties savā pašvaldībā iespējams līdz 15. jūnijam. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija Latvijas Goda ģimenes gada ietvaros ir iecerējusi ģimenēm, kurās aug vismaz pieci bērni, piešķirt brīvbiļetes uz XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pasākumiem.

«Esam priecīgi, ka XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku Biļešu komisija atbalstīja «Latvijas Goda ģimenes gada» iniciatīvu un nolēma piešķirt daudzbērnu ģimenēm 2286 bezmaksas biļetes kopā uz pieciem pasākumiem,» prieku par iespēju daudzbērnu ģimenēm Latvijas simtgades gadā sarūpēt tik skaistu pārsteigumu pauž Elīna Treija, pasākuma «Latvijas Goda ģimenes gads» vadības grupas vadītāja. «Liels paldies pašvaldībām par operatīvu sava novada daudzbērnu ģimeņu apzināšanu, īpaši uzteicot tās, kas palīdzēs ģimenēm ar nokļūšanu uz svētku pasākumiem. Ceram, ka šī iniciatīva lielajām ģimenēm ļaus justies novērtētām, ienesīs tajās svētku un piederības sajūtu, jo lielās ģimenes ir garants mūsu kultūras tradīciju nešanai nākotnē.»

Šobrīd kopumā biļetes uz XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pasākumiem vēlas saņemt 1972 personas – 997 personas ir no 5 bērnu ģimenēm un 975 personas no daudzbērnu ģimenēm, kurās ir 6 un vairāk bērnu.

Lai nodrošinātu biļešu izlietojumu atbilstoši tam paredzētajam mērķim, pieteikties var ģimenes, kuras atbilst šādiem nosacījumiem:

1. Ģimenes locekļu deklarētā vai reģistrētā dzīvesvieta ir Latvijas Republika (šis nosacījums neattiecas uz gadījumu, ja bērns izglītību iegūst ārvalsts izglītības iestādē un viņa dzīvesvieta ir ārvalstī);

2. Ģimene aprūpē vismaz piecus bērnus, tai skaitā audžuģimenē vai aizbildnībā esošus bērnus un pilngadīgas personas, kuras nav sasniegušas 24 gadu vecumu, ja tās iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību. Bērnu skaitā neieskaita bērnus, par kuriem personai ir pārtrauktas vai atņemtas aizgādības tiesības;

3. Ģimenei ir Latvijas Goda ģimenes apliecība «3+ Ģimenes karte». Ja ģimenei šīs kartes vēl nav, tai ieteicams pieteikties steidzamības kārtā (vietnē www.godagimene.lv) un izmantot kartes sniegtās priekšrocības brīvbiļešu saņemšanā;

4. Pašvaldībai jāsaņem daudzbērnu ģimenes apliecinājums par biļešu izmantošanu personīgām vajadzībām un piekrišana ģimenes locekļu datus izmantot XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pasākumu biļešu saņēmēju uzskaitei.

Biļešu skaits ir ierobežots, tādēļ biļetes prioritāri tiks piešķirtas ģimenēm, kurās ir seši un vairāk bērnu.

Par Latvijas Goda ģimenes gadu

Atzīmējot Latvijas valsts simtgadi, 2018. gads izsludināts par Goda ģimenes gadu. Gada moto: «Laiks bērniem! Latvija ceļā uz ģimenei draudzīgāko sabiedrību». Latvijas Goda ģimenes gadā ir plānoti daudzveidīgi pasākumi, lai pateiktu paldies un godinātu ģimenes, kurās jau aug bērni, kā arī ir iecerētas aktivitātes, kas veicinātu sabiedrības izpratni par nepieciešamību kļūt par ģimenei ar bērniem draudzīgāku sabiedrību. Latvijas nākotne ir tiešā veidā atkarīga no tās bērniem, tāpēc ne tikai vārdos, bet arī darbos jāapliecina – laiks bērniem! Vairāk informācijas: www.laiksberniem.lv, Facebook.com/GodaGimenesGads, Instagram.com/GodaGimenesGads.

Atbildīgā institūcija par Latvijas Goda ģimenes gada aktivitāšu īstenošanu – Valsts reģionālās attīstības aģentūra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu