«Netflix» cīņā pret seksuālu uzmākšanos iesaka pārāk ilgi neskatīties uz kolēģiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Video straumēšanas kompānija «Netflix» noteikusi filmu un seriālu uzņemšanas laukumos jaunus noteikumus, kuru mērķis ir novērst seksuālu uzmākšanos, tostarp darbiniekiem ieteikts neskatīties vienam uz otru ilgāk par piecām sekundēm, vēsta laikraksts «The Independent».

Aizliegts arī ilgi pieskarties vai apskauties, flirtēt un lūgt kāda kolēģa telefona numuru, kā arī aicināt uz randiņu, ja pirmajā reizē jau saņemts atraidījums.

«Ar visiem tika runāts par #MeToo,» laikrakstam «The Sun» atklāja kāds darbinieks, kurš pašreiz piedalās seriāla «Black Mirror» jaunās sezonas uzņemšanā.

Vadītājiem tika sarīkota sanāksme, kurā viņi tika informēti par jaunajiem noteikumiem un to, kas tiek uzskatīts par pieņemamu un kas nē. Tika norādīts, ka skatīties uz kādu ilgāk par piecām sekundēm nav normāli.

Tika arī uzsvērts, ka jāziņo par nevēlamu uzvedību, ja tāda tiek pamanīta.

«Tas ir izraisījis jokus, cilvēkiem skatoties vienam uz otru, skaitot līdz pieci un tad novēršoties,» atklāja darbinieki.

«Netflix» atteicās apstiprināt vai noliegt mediju ziņoto par jaunajiem noteikumiem, bet norādīja «The Independent», ka uzņēmums lepojas ar piedāvāto apmācību, kuras mērķis ir novērst seksuālu uzmākšanos.

«Netflix» uzsvēra, ka vēlas radīt drošu darba vidi, un uzskata, ka piedāvātie resursi iedrošina cilvēkus runāt gadījumos, kad viņi jūtas apdraudēti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu