Darbu sākusi informatīva platforma ārvalstu uzņēmējiem un investoriem par Latvijas jaunuzņēmumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Darbību sākusi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) izstrādāta Latvijas jaunuzņēmumu vides platforma startuplatvia.eu, kas ārvalstu uzņēmējiem un investoriem ļaus vienuviet iegūt informāciju par Latvijas jaunuzņēmumu vidi, veiksmes stāstiem, uzņēmumiem, kontaktiem, pasākumiem un iespējām.

«Latvijai ir milzīgs potenciāls kļūt par reģiona tehnoloģiju centru. Mums jau šobrīd ir ļoti daudz priekšrocību salīdzinājumā ar citām valstīm: lieliska vide un dzīves kvalitāte, piemērots ģeogrāfiskais novietojums un attīstīta lidosta, informācijas tehnoloģijas, infrastruktūra, izcili talanti un valodu zināšanas, kā arī dažādas atbalsta programmas tieši jaunuzņēmumiem. Platforma startuplatvia.eu ir būtisks solis uz priekšu, kas ļaus šīs priekšrocības plašāk komunicēt starptautiskajā auditorijā, piesaistot Latvijai investorus un veiksmīgus uzņēmumus,» uzsvēra LIAA direktors Andris Ozols.

Viņš piebilda, ka divas galvenās platformas «startuplatvia.eu» mērķauditorijas ir uzņēmēji un ārvalstu investori.

Uzņēmumu dibinātājiem platforma piedāvās regulāri papildinātu informāciju par Latvijas uzņēmējdarbības vides priekšrocībām un sniegtajām iespējam, piemēram, akcelerācijas fondiem, inovāciju vaučeriem, komercializācijas iniciatīvām, Jaunuzņēmumu likuma piedāvāto atbalstu, start-up uzturēšanās atļaujas saņemšanas procesu, aktuālajiem pasākumiem un ekosistēmas norisēm. Turpretī investoriem un ārvalstu medijiem platforma ļaus iegūt priekšstatu par Latvijas veiksmes stāstiem jaunuzņēmumu vidē, kā arī uzzināt vairāk par nozares partneriem - organizācijām, notikumiem, iestādēm un vietējiem investoriem.

Platformas ietvaros ir pieejama arī jaunuzņēmumu datubāze un pasākumu kalendārs, kas tiks regulāri papildināti. Plānots, ka jaunuzņēmumu kopiena iesaistīsies platformas papildināšanā ar saturu, pievienojot tai arī katras organizācijas aktualitātes.

Platforma startuplatvia.eu izstrādāta LIAA «Tehnoloģiju pārneses programmas» ietvaros.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu