Turpmāk uzņēmumus «baltajā sarakstā» iekļaus automātiski (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Finanšu ministrija (FM) rosina veikt grozījumus likumā par nodokļiem un nodevām, paredzot, ka uzņēmumus tā dēvētajā «baltajā sarakstā» iekļaus automātiski, nevis uzņēmumiem būs jāpiesakās pašiem.

Ministru kabinets šā gada 22.maijā pieņēma FM, Ekonomikas ministrijas un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) izstrādāto konceptuālo ziņojumu «Par Padziļinātās sadarbības programmas darbību un tās attīstības modeli», kas paredz ieviest jaunā modeļa atbalsta programmu, dodot iespēju kļūt par atbalsta programmas dalībniekiem arī mazajiem un vidējiem uzņēmumiem.

Tāpat paredzēts mainīt gan administratīvo procesu uzņēmuma iekļaušanai programmā, gan piemērojamos kritērijus, gan pārskatīt piedāvātās priekšrocības.

Ar likuma par nodokļiem un nodevām grozījumiem piedāvāts aizstāt FM ar VID kā atbildīgo iestādi, kas publicēs padziļinātās sadarbības programmas dalībniekus jeb uzņēmumu «balto sarakstu» savā mājaslapā.

Tāpat plānots noteikt jaunu kārtību uzņēmēju uzņemšanai atbalsta programmā. Likuma grozījumos tiks paredzēta uzņēmēju uzņemšana atbalsta programmā automātiski, tādējādi tiks atcelta kārtība, kad komersanti paši piesakās dalībai programmā.

Padziļinātās sadarbības programma sāka darboties 2012.gada jūlijā, un tā paredz nodokļu maksātāju ciešāku sadarbību ar VID nodokļu saistību izpildē. FM piebilda, ka līdz šim programma sevi ir pierādījusi kā nozīmīgu atbalsta rīku sadarbībai starp valsts pārvaldi un nodokļu maksātājiem, un tajā ir iekļauti 75 dalībnieki.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu