«Air New Zealand» Austrālijā soda par dalību kravu pārvadājumu kartelī

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Austrālijas tiesa trešdien Jaunzēlandes nacionālajai aviokompānijai «Air New Zealand» piemērojusi 15 miljonu Austrālijas dolāru (9,5 miljonu eiro) naudassodu par dalību globālā gaisa kravu pārvadātāju kartelī, kas ietvēris vairākas lielas lidsabiedrības.

Lidsabiedrību tiesā iesūdzēja Austrālijas Konkurences un patērētāju komisija (ACCC) saistībā ar apsūdzībām, ka tā vienojusies ar citām aviokompānijām fiksēt degvielas un apdrošināšanas piemaksu cenas kravu pārvadājumiem uz un no starptautiskām lidostām laika periodā no 2002.gada līdz 2007.gadam.

«Šīs pretlikumīgās cenu fiksēšanas vienošanās negodīgi samazināja transporta izdevumu konkurenci precēm, kas tiek ievestas Austrālijā,» norāda ACCC.

Līdz šim 14 aviokompānijām kopumā piemēroti naudassodi 133,5 miljonu Austrālijas dolāru apmērā kopš ACCC 2006.gadā sāka izmeklēšanu saistībā ar šo karteli.

Naudassodi Austrālijā piemēroti «Qantas Airways», «Emirates Airlines», «Singapore Airlines», «British Airways» un «Air France KLM».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu