«Forbes»: «Knicks» un «Lakers» joprojām ir vērtīgākās NBA komandas

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sipa USA/ScanPix

Ņujorkas «Knicks» un Losandželosas «Lakers» joprojām ir vērtīgākās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas, liecina ikgadējais «Forbes» pārskats, kurā noskaidrots, ka pirmo reizi katras līgas komandas vērtība ir vismaz viens miljards dolāru (816 miljoni eiro).

Vidējā vērtība NBA komandai tagad ir 1,65 miljardi dolāru.

Kristapa Porziņģa pārstāvētā «Knicks» paliek sarakstā pirmā ar 3,6 miljardu dolāru vērtību, kam seko vēl viena ikoniska komanda «Lakers» ar 3,3 miljardu dolāru vērtību.

«Knicks» ir palielinājusi vērtību no savas arēnas «Madison Square Garden» viena miljarda dolāru renovācijas pēc kuras radušās jaunas ienākumu gūšanas iespējas no sponsoriem un sēdvietām.

«Lakers», kam tāpat kā «Knicks», pēdējos gados sportiskā ziņā neveicas, turpina baudīt 150 miljonus dolāru vērto līgumu ar vietējo televīziju un radio.

Pagājušās sezonas čempione Goldensteitas «Warriors» šāgada sarakstā apsteigusi Čikāgas «Bulls» un ir trešā ar 3,1 miljarda dolāru vērtību pret čikāgiešu 2,6 miljardiem dolāru. «Warriors» lēciens izskaidrojams ar jaunu arēnu, kuras atklāšana gaidāma divu sezonu laikā.

Jaunas mājvietas palielinājušas arī Sakramento «Kings», Milvoki «Bucks» un Detroitas «Pistons» komandu vērtību.

Pēdējā vietā sarakstā atrodas Ņūorleānas «Pelicans», kas novērtēta ar vienu miljardu dolāru.

Lielāko progresu - par 48 procentiem - veikusi Filadelfijas «76ers», kuras vērtība sasniegusi 1,18 miljardus dolāru.

Vērtības aprēķināta ievērojot ieņēmumus un ienākumus 2016./17.gada sezonā, ievērojot līgas ieņēmumu sadali. Iekļauti arī spēļu arēnu noslēgtie līgumi un ieņēmumi no pasākumiem tajās ārpus basketbola.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu