«Man vienalga, bet tev?» Melānijas Trampas dīvainā tērpa izvēle, apciemojot imigrantu bērnus (2)

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

ASV pirmā lēdija Melānija Trampa izpelnījusies asu kritiku par tērpu, kādā viņa devās apciemot no ģimenēm nošķirto nelegālo imigrantu bērnu aizturēšanas centru Teksasā. Jautājums par migrantu bērniem, kurus apmēram divus mēnešus nošķīra no vecākiem Donalda Trampa administrācijas «nekādas tolerances» politikas dēļ, pēdējā laikā ASV ir ļoti emocionāls un strīdīgs, īpaši pēc tam, kad atklātībā nonāca ieraksts ar četru līdz desmit gadus veco bērnu raudām pēc vecākiem. Lai arī Melānija Trampa kritizēja administrācijas politiku, bērnu aizturēšanas centrā viņa ieradās jakā, kurai uz muguras bija uzraksts «I Really Don't Care, Do U?» («Man patiešām vienalga, bet tev?»).

(Papildināta ziņa.)

Trampas pārstāve sacīja, ka bijušās modeles tērpa izvēlei neesot bijusi «nekāda slēpta nozīme».

Jaka ir no zīmola «Zara» kolekcijas un maksā 39 ASV dolārus.

Tramps izteicies, ka uzraksts uz Melānijas jakas esot vērsts pret «viltus ziņām», kā Tramps dēvē visus medijus, kas atļaujas viņu kritizēt.

Tikmēr sociālo tīklu lietotāji netic, ka Trampa šādu tērpu izvēlējusies nejauši, īpaši tāpēc, ka parasti viņa valkā pasaules slavenāko modes dizaineru darinājumus, nevis «Zara» cenu kategorijas apģērbu. Šāda uzraksta valkāšana, dodoties pie bērniem, kas pēc nošķiršanas no vecākiem uz laiku palikuši vieni svešā valstī, tiek uzskatīta par ļoti neiejūtīgu.

«Trampas kundzei ir žēl noskatīties, kā bērni tiek atšķirti no ģimenēm, un viņa cer, ka abas puses beidzot varēs vienoties par veiksmīgu imigrācijas reformu,» svētdien paziņoja Trampas komunikāciju direktore Stefānija Grišama. «Viņa uzskata, ka mūsu valstij jāseko likumiem, taču tai arī jābūt pārvaldītai ar sirdi.»

Tramps trešdien beidzot parakstīja rīkojumu, lai novērstu ģimeņu izšķiršanu uz ASV un Meksikas robežas.

Aptuveni 500 no vairāk nekā 2300 bērniem, kas tika nošķirti no vecākiem uz ASV un Meksikas robežas, kopš maija ir atkal apvienoti ar saviem tuviniekiem, ceturtdien atklājusi kāda augsta ranga amatpersona ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijā.

Taču nav skaidrs, cik no šiem 500 bērniem joprojām ir aizturēti kopā ar savām ģimenēm.

Šī nav pirmā reize, kad Trampa saņēmusi kritiku par tērpa izvēli. Pagājušogad viņa vētras «Hārvijs» un plūdu sekas devās apskatīt kurpēs ar ļoti augstiem papēžiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu