Štrombergs: Šobrīd man ir pārdomu laiks

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs ir pārdomu procesā, vai vēl turpināt profesionāla sportista karjeru, riteņbraucējs atzinis intervijā saviem atbalstītājiem - riepu zīmola «Maxxis» pārstāvjiem.

Štrombergam martā palika 30 gadi. Viņš atzīst, ka tas BMX sportistam ir daudz, lai gan ir daži piemēri, kuri brauc un konkurē arī 32 un 33 gadu vecumā.

Pagaidām viņam vēl ir jautājums pašam sev: vai turpināt? Čempions saka: ja nav motivācijas, nav jēgas braukt. Štrombergs ir pārdomās, bet sola - vēl redzēsim!

«Šobrīd mazliet ir tāda sajūta - ir pārdomu laiks. Nopietnu lēmumu nācās pieņemt sešpadsmit gadu vecumā, kad bija jāsaprot, vai BMX tiešām būs visa mana dzīve. Lai cik tas dīvaini būtu, sportā mani noturēja tieši neveiksmīgie mači, kas mudināja mani cīnīties un pierādīt sevi. Toreiz pieņēmu pareizo lēmumu, un te nu es esmu - trīs olimpiādes vēlāk,» intervijā sacīja divkārtējais olimpiskais čempions.

Plānots, ka 2019. gadā Štromberga dzimtajā pilsētā Valmierā notiks Eiropas čempionāts BMX riteņbraukšanā. Viņš atzīst, ka viņam karjeras laikā vieglāk bijis startēt ārzemēs nekā sacensībās Latvijā.

«Ārpus Latvijas startēt ir vieglāk nekā mājās. Grūti pateikt, kāpēc. Latvijā notiekošie mači parasti nav tik liela mēroga, taču atbildības izjūta ir daudz lielāka. Kad atbraucu uz Latviju, vēlos visiem parādīt vislabāko sniegumu, jo zinu, ka daudzi bērni un jaunieši šeit seko manām gaitām,» atzīst Štrombergs.

Izcilais riteņbraucējs uzskata, ka jebkurā sporta veidā čempionu veido iekšējais fanātisms un spēcīga komanda ap sportistu.

«Lai gūtu panākumus jebkurā sporta veidā, jābūt ļoti spēcīgai motivācijai, un vēl jābūt nedaudz ķertam uz lietu, ko dari. Bez iekšējā fanātisma neiztikt. Milzīga nozīme ir arī komandai - es vienmēr esmu uzsvēris trīs lietas: jābūt ticībai par to, ko dari, jābūt darba ētikai un spējai iziet cauri visam. Profesionālais sports ir nežēlīgs. Nepieciešamā komanda - ļoti šaurs loks ar cilvēkiem, kas pozitīvi ietekmē - daži draugi, ģimene, treneris u.c. Man ir veicies, jo visi šie nosacījumi ir piepildījušies,» pārdomās dalījās Štrombergs.

Par olimpisko čempionu Štrombergs kļuva 2008. gadā Pekinā un 2012. gadā Londonā. Viņa kontā ir arī divi pasaules čempiona tituli - 2008. un 2010. gadā.

Šovasar pēc neveiksmīga starta pasaules čempionātā Štrombergs savā «Instagram» profilā rakstīja, ka viņš vēlas atpūsties un pārdomāt turpmāko.

«Kas sekos tālāk? Neesmu pārliecināts, ka šodien varu atbildēt uz šo jautājumu, taču šobrīd ir laiks golfam, basketbolam un kādam viskijam,» rakstīja Štrombergs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu