Pērn zāļu ražotāju atbalsts mediķiem pieaudzis līdz € 3,5 miljoniem (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Pagājušajā gadā zāļu ražotāji mediķiem un to organizācijām kopumā snieguši atbalstu 3 505 368 miljonu eiro apmērā, liecina Veselības inspekcijas (VI) publiskotais paziņojums par biedrībām, nodibinājumiem un ārstniecības iestādēm sniegto materiālo vai cita veida atbalstu 2017.gadā.

Kā liecina VI informācija, gadu iepriekš zāļu ražotāji mediķiem un to organizācijām kopumā snieguši atbalstu 3 047 674 eiro apmērā.

Vislielāko finansiālo atbalstu pērn sniedzis uzņēmums SIA «Roche Latvija», kura palīdzība sasniedz 235 753 eiro. Uzņēmums sniedzis dažāda veida atbalstu, tostarp finansiāli atbalstīja dažādu semināru, konferenču, kongresu organizēšanu, kā arī veica dažāda apjoma ziedojumus dažādām profesionālajām ārstu organizācijām un atbalstījusi ārstu izglītošanos starptautiskos pasākumos.

Līdzīga apmēra finansiālu atbalstu sniedza arī SIA «Sanofi-aventis Latvia», kura pērn dažāda veida aktivitātēm piešķīra 234 280 eiro. Šis uzņēmums finansiāli atbalstījis dažādu pasākumu, tostarp konferenču, semināru un kongresa, organizēšanu, kā arī dažādu materiālu tapšanu, kā arī mediķu dalību starptautiskos pasākumos.

Trešais lielākais mediķu atbalstītājs ir «Pfizer Luxembourg SARL» filiāle Latvijā, kas kopumā sniegusi finansiālu atbalstu 191 736 eiro apmērā. Arī šis uzņēmums atbalstījis dažādus pasākumus, tostarp diskusijas, zinātnisko pierādījumu publicēšanu, mājaslapu izveidi, konferenču, semināru un kongresu organizēšanu, kā arī ārstu dalību starptautiskās konferencēs un cita veida pasākumos.

Tāpat mediķos pērn apmēram 187 000 eiro ieguldīja SIA «AbbVie», 161 000 eiro - SIA «Merck Serono», 160 000 eiro - «Amgen Switzerland AB» Viļņas filiāle, 152 000 eiro - SIA «Bayer», 141 000 eiro - «Sandoz d,d,» Latvijas filiāle, 134 000 eiro - SIA «Menarini Baltic» un daudzi citi, tostarp AS «Olainfarm», SIA «GlaxoSmithKline Latvia», AS «Grindeks».

Farmācijas uzņēmumu atbalstu saņēmuši visdažādākie mediķi un viņu pārstāvošās organizācijas. Atbalsta saņēmēju vidū ir ģimenes ārsti, ginekologi, bērnu ārsti, farmaceiti, plastiskie ķirurgi, endokrinologi, urologi, ķirurgi, rehabilitologi, onkologi, ķīmijterapeiti un vēl virkne citu ārstniecības personu. Zāļu ražotāji palīdzējuši nodrošināt mediķu dalību dažādos pasākumos, apmaksājot ceļa un izmitināšanas izdevumus, reģistrācijas maksu vai mācību materiālu iegādi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu