Makrons ar pāvestu pārrunā Eiropas nākotni (1)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALESSANDRA TARANTINO / POOL / AP POOL

Francijas prezidents Emanuels Makrons, kas izpelnījies apsūdzības par valsts sekulārās iekārtas apdraudēšanu, cenšoties atjaunot attiecības ar katoļu baznīcu, otrdien pārrunājis ar pāvestu Francisku Eiropas nākotni, kā arī ar migrāciju un nabadzību saistītos jautājumus.

Abu amatpersonu saruna Svētā krēsla oficiālajā bibliotēkā Vatikāna Apustuliskajā pilī ilga gandrīz stundu, tas ir divtik ilgi, cik pāvests parasti atvēl valstu vai valdību vadītājiem.

Francisks ar Makronu pārrunājis «vides aizsardzību, migrāciju un daudzpusējos centienus novērst un atrisināt konfliktus, īpaši saistībā ar atbruņošanos,» teikts Vatikāna izplatītajā paziņojumā.

Apspriestas arī Tuvo Austrumu un Āfrikas konfliktu atrisināšanas izredzes, kā arī Eiropas nākotne.

Privātās audiences noslēgumā Makrons pāvestam uzdāvinājis retu Žorža Bernanosa romāna «Journal d’un cure de campagne» («Lauku mācītāja dienasgrāmata») izdevumu.

«Esmu lasījis šo grāmatu daudzas reizes, un tas man nācis par labu. Tā ir grāmata, kas man vienmēr ļoti patikusi,» atzina Francisks, kurš savukārt Elizejas pils saimniekam uzdāvināja medaljonu ar Svētā Mārtiņa no Tūras attēlu, kurā redzams, kā viņš sagriež savu apmetni, lai dalītos tajā ar kādu ubagu.

«Tas nozīmē, ka valdošo aicinājums ir palīdzēt nabagajiem. Mēs visi esam nabagi,» pasniedzot dāvanu, Makronam sacīja Francisks.

Pēc audiences Francijas prezidents un pāvests apmainījās skūpstiem uz vaiga, kas arī ir visai neierasts žests baznīcas galvas attiecībās ar pieņemamajiem valstu līderiem.

Pirms diviem mēnešiem Makrons nāca klajā ar aicinājumu uzlabot attiecības ar katoļu baznīcu, izpelnoties kritiku par mēģinājumiem sašūpot jau paaudzēm ilgo stingro baznīcas un valsts nošķīrumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu