«Al Qaeda» līderis aicina musulmaņus uz džihādu pret ASV

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Teroristu grupējuma «Al Qaeda» līderis Aimans al Zavahiri paziņojis, ka ASV lēmums pārcelt vēstniecību Izraēlā no Telavivas uz Jeruzalemi ir pierādījums, ka sarunas un nomierināšanas politika ir pievīlusi palestīniešus un aicināja musulmaņus uz džihādu pret Savienotajām Valstīm.

Piecu minūšu video ar nosaukumu «Arī Telaviva ir musulmaņu zeme» Zavahiri paziņoja, ka Palestīniešu pašpārvalde ir iztirgojusi palestīniešus un aicināja atbalstītājus ķerties pie ieročiem.

ASV prezidents Donalds Tramps ir bijis «skaidrs un nepārprotams, un viņš atklāja mūsdienu krusta karu patieso seju, kur ar viņiem nedarbojas atkāpšanās un nomierināšana, bet tikai aicinājums uz džihādu,» paziņoja «Al Qaeda» līderis.

Zavahiri norādīja, ka islāma valstis nav rīkojušās musulmaņu interesēs, iestājoties ANO, kas atzīst Izraēlu, un pakļaujoties ANO Drošības padomes un Ģenerālās asamblejas rezolūcijām, nevis šariāta likumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu