Pērn finālā atzinusi Ostapenko pārākumu, Halepa šogad triumfē «French Open»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Rumānijas tenisiste Simona Halepa sestdien pirmo reizi karjerā triumfēja Francijas atklātajā čempionātā («French Open» ), turklāt tika arī pie sava pirmā «Grand Slam» titula.

Finālā pasaules pirmā rakete Halepa ar 3-6, 6-4, 6-1 uzvarēja amerikānieti Sloeinu Stīvensu, kura ir planētas desmitā rakete Francijas atklātā čempionāta finālā spēlēja pirmo reizi.

Pirmajā setā Halepa nedemonstrēja labāko sniegumu un viņai nevedās ar serves atņemšanu. Tas viņai šajā spēles nogrieznī neizdevās ne reizi, kamēr Stīvensa viņu vienreiz nobreikoja, gūstot uzvaru pirmajā setā ar 6-3.

Cīņas turpinājumā iniciatīva gan pārgāja Halepas pusē. Otrajā setā Stīvensa, vienreiz nobreikojot sāncensi, panāca 2-0 vadību, bet pēc tam «atvērās» jau rumāniete, divreiz pēc kārtas laužot amerikānietes servi un panākot 4-2. Stīvensa vēl spēja panākt 4-4, bet setu sev par labu tomēr noslēdza Halepa.

Izšķirošajā - trešajā - setā Halepa jau bija pārliecinoši labāka, ātri izvirzīdamās vadībā ar 5-0. Trešo reizi pēc kārtas lauzt savu servi Stīvensa gan nepieļāva, tomēr septītajā geimā rumāniete sekmīgi izservēja maču, triumfējot trešajā setā ar 6-1.

«Pēdējā geimā bija sajūta, ka vairs nespēju paelpot,» pēc uzvaras Francijas atklātajā čempionātā teica Halepa. «Kad otrajā setā atrados iedzinējos ar viena breika tiesu, centos nomierināties un vienkārši izbaudīt spēli.»
Šis Halepai ir pirmais «Grand Slam» tituls karjerā. Iepriekš viņa Francijas atklātajā čempionātā finālā bija spēlējusi divas reizes, kā arī šogad spēlēja Austrālijas atklātā čempionāta izšķirošajā mačā.

Halepa kļuvusi par otro rumānieti pēc Virdžīnijas Ruziči 1978.gadā, kura spējusi uzvarēt kādā no «Grand Slam» turnīriem.

Zīmīgi, ka pirms gada Halepa šī turnīra finālā piekāpās Latvijas tenisa zvaigznei Aļonai Ostapenko, kura šogad gan nespēja nosargāt pērn iegūto titulu, jo cieta zaudējumu jau pirmajā kārtā.

«Pagājušā gada neveiksme bija ļoti emocionāla, jo par šo brīdi sapņoju kopš 14 gadu vecuma. Vēlējos, lai mans pirmais «Grand Slam» tituls būtu tieši Parīzē,» izteicās Halepa.

Tikmēr Stīvensai jau ir viens «Grand Slam» tituls - pērn viņa negaidīti triumfēja savās mājās notikušajā ASV atklātajā čempionātā.

Svētdien vīriešu turnīra finālā spēkosies titulētais spānis Rafaels Nadals un austrietis Dominiks Tīms.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu