«Facebook» vienkāršos privātuma un drošības iestatījumus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MLADEN ANTONOV / AFP

ASV sociālais tīkls «Facebook» paziņojis par jaunu drošības un privātuma iestatījumu ieviešanu, tādējādi reaģējot uz skandālu saistībā ar «Facebook» lietotāju datu nelikumīgu ievākšanu, vēsta ASV finanšu ziņu un datu aģentūra «Bloomberg».

Kā vēstīts, tā dēvētais datu skandāls izcēlās marta vidū, kad atklātībā nonāca informācija,ka datu analīzes uzņēmums «Cambridge Analytica» ievācis aptuveni 50 miljonu «Facebook» lietotāju datus, lai izmantotu tos ASV prezidenta Donalda Trampa vēlēšanu kampaņā pirms diviem gadiem. Sociālā tīkla lietotāju dati ievākti un izmantoti bez pašu lietotāju ziņas.

«Facebook» pārstāvji trešdien paziņoja, ka uzņēmums pārskatīs lietotāju datu izmantošanas politiku.

Sagaidāms, ka «Facebook» padarīs vienkāršāku privātu iestatījumu maiņu un pārvaldīšanu, kā arī ļaus vienkāršāk izdzēst datus, ar kuriem lietotāji jau ir «dalījušies» ar «Facebook».

«Facebook» jau iepriekš saņēmis kritiku, ka sociālā tīkla privātuma iestatījumu sistēma ir pārāk sarežģīta, kā rezultātā sociālā tīkla lietotājiem ir grūti saprasta, kāda informācija nonāk potenciālo reklāmdevēju vai citu trešo pušu rokās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu