«Instagram» vērtība sasniegusi «astronomisku» līmeni

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ja sociālais tīkls «Instagram» būtu neatkarīgs uzņēmums, tā tirgus vērtība būtu lēšama vairāk nekā 100 miljardos ASV dolāru, uzskata «Bloomberg Intelligence» analītiķis Džitendra Varals.

Kā vēstīts, sociālo tīklu «Instagram» 2012.gadā par aptuveni vienu miljardu dolāru nopirka pasaulē populārākais sociālais tīkls «Facebook».

Varals uzsver, ka «Instagram» potenciālā tirgus vērtība šobrīd ir simts reizes lielāka par summu, ko «Facebook» pirms sešiem gadiem par to samaksāja.

«Instagram» aktīvo lietotāju skaits šomēnes sasniedza vienu miljardu.

«Bloomberg Intelligence» analītiķis uzskata, ka, ņemot vērā lietotāju skaita pieaugumu, «Instagram» ieņēmumi nākamo 12 mēnešu laikā varētu pārsniegt 10 miljardus dolāru.

«Instagram» lietotāju skaits palielinās straujāk nekā «Facebook» lietotāju skaits, un Varals prognozē, ka nākamo piecu gadu laikā «Instagram» lietotāju skaits varētu sasniegt divus miljardus.

Analītiķi prognozē, ka «Instagram» nākamgad varētu nodrošināt jau 16% no «Facebook» kopējiem ieņēmumiem, salīdzinot ar 10,6% pagājušajā gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu