Laikraksts: Reirs uz tikšanos ar vēlētājiem Jelgavā devies ar ministrijas auto (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Labklājības ministrs Jānis Reirs (V) uz tikšanos ar vēlētājiem Jelgavā devies ar ministrijas auto, vēsta «Latvijas Avīze».

Kā noskaidrojis laikraksts, maija beigās Latvijas Radio klausītāji no apmaksāta sludinājuma varēja uzzināt, ka 25.maijā «Vienotības» pārstāvis, labklājības ministrs Reirs dosies uz Jelgavu, kur tiksies ar vēlētājiem. Sludinājumu bija apmaksājusi partija «Vienotība», taču brauciens uz Jelgavu noticis ar Labklājības ministrijas (LM) automašīnu, kuras izmantošana apmaksāta no valsts budžeta līdzekļiem.

LM apstiprināja, ka Reirs uz vizīti Jelgavā tiešām devies ar ministrijas auto. Pamatojums tam bijusi tikšanās ar iedzīvotājiem, tai skaitā senioriem, kas ir viena no LM darbības mērķgrupām. Savukārt pēc šīs tikšanās ministrs ticies arī ar futbola kluba «Jelgava» vadību, lai pārrunātu jautājumus, kas skar Latvijas Nacionālās sporta padomes kompetenci par jauniešu futbola attīstību, skaidroja ministrijā.

Vaicāta, vai Reirs bija informēts, ka partijas apmaksātā sludinājumā tiek minēts viņa kā partijas pārstāvja brauciens uz Jelgavu, ministrijas komunikācijas nodaļas vadītāja Aiga Ozoliņa apgalvoja, ka ministrs nebija informēts par minēto radio reklāmu.

Tikmēr «Vienotības» ģenerālsekretārs Artis Kampars norādīja, ka sludinājums esot saskaņots ar ministru. Viņš arī piebilda, ka šāda veida tikšanās ar labklājības ministru partija organizē vairāk nekā desmit Latvijas pašvaldībās, tādēļ ziņoja par to publiski.

Ārējos normatīvajos aktos nav paredzēts, ka valsts iestādes amatpersona var izmantot dienesta transportlīdzekli priekšvēlēšanu pasākumiem, atgādina Valsts kontrole. Likumā noteikts, ka autotransporta izmantošana darba vajadzībām ir tāda autotransporta lietošana, kas nepieciešams amatpersonas vai darbinieka darba pienākumu pildīšanai, nodrošinot publiskas personas vai publiskas personas institūcijas iestādes funkciju izpildi.

Kā pārliecinājās aģentūra LETA, «Vienotības» mājaslapā atrodamais 25.maija kalendāra ieraksts vēsta, ka «Jaunā Vienotība» aicina uz «atklātu sarunu» ar jelgavniekiem novada domes sēžu zālē.

«Mums ir svarīgi, ko domājat jūs - kā sasniegt labklājību, kā dzīvot drošāk, kā vairot ticību valstij. Tāpēc mēs, partiju apvienības «Jaunā Vienotība» politiķi, dodamies uz reģioniem, lai atklātā sarunā stāstītu par sevi un sadzirdētu jūs. Kopā mēs varam vairāk!» teikts paziņojumā. Tāpat minēts, ka «Jelgavas iedzīvotājos ieklausīsies» un par savu darbu stāstīs labklājības ministrs, Jelgavas domes deputāts Aigars Rublis, Saeimas deputāts Juris Šulcs un Saeimas deputāts Atis Lejiņš.

Tikšanās ar tādu pat uzsaukumu un tai pat dienā bijusi paredzēta arī Saldū. Kā tās dalībnieki pieteikti ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, Nacionālās drošības komisijas vadītāja Inese Lībiņa-Egnere un Saeimas deputāts Artis Gustovskis.

Tikšanās ar tādu pašu mērķi 25.maijā bija pieteikta Preiļos ar iekšlietu ministra Riharda Kozlovska, Saeimas deputātu Laimdotas Straujumas un Alda Adamoviča dalību.

Iepriekš un arī pēc 25.maija notikušās vēl vairākas šādas tikšanās.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu