«SEB bankas» klientu digitālajā krājkasē uzkrātā summa sasniegusi miljonu eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«SEB bankas» klientu digitālajā krājkasē uzkrātā kopējā summa sasniegusi miljonu eiro, aģentūrai LETA pavēstīja bankas komunikācijas projektu vadītāja Jeļena Kontusa.

Viņa atgādināja, ka digitālā krājkase «SEB bankas» klientiem ir pieejama kopš 2017.gada jūnija - katru reizi norēķinoties ar maksājumu karti, pirkuma summa tiek noapaļota uz augšu līdz veselam eiro un starpība tiek novirzīta uz krājkontu, piemēram, ja pirkuma summa ir 6,4 eiro, digitālajā krājkasē tiek novirzīti 60 centi.

Kontusa informēja, ka digitālo krājkasi lieto gandrīz 15 000 «SEB bankas» klientu.

«Digitālā krājkase ir populārāka sieviešu vidū - gandrīz 60% lietotāju ir daiļā dzimuma pārstāves. Lietotāju vidējais vecums ir no 25 līdz 35 gadiem, un mūsu dati liecina, ka šajā vecumā ir arī visvairāk to cilvēku, kas ikdienā biežāk par pirkumiem norēķinās ar maksājumu karti. Savukārt vecākais digitālās krājkases lietotājs ir 93 gadus vecs. Mūsu dati liecina, ka arī vecāka gada gājuma cilvēki aizvien labprātāk skaidras naudas vietā ikdienā izmanto maksājumu kartes,» sacīja «SEB bankas» valdes loceklis Arnis Škapars.

Viņš arī norādīja, ka vidēji mēnesī digitālās krājkases lietotāji uzkrāj 10-15 eiro, gada laikā sasniedzot apmēram 120-150 eiro uzkrājumu.

Pēc aktīvu apmēra «SEB banka» pagājušā gada beigās bija trešā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu