Vecvagars: Mačā ar Krieviju gribam sajust nopietnas spēles garšu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase pārbaudes mačā ar Krieviju grib sajust nopietnu spēles garšu, pauž valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars.

Latvijas izlase, gatavojoties 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm, šodien aizvadīs pārbaudes maču ar Krievijas valstsvienību. Mačs «Arēnā Rīga» sāksies plkst.19, bet tiešraidē to translēs kanāls «TV6».

«Kā jau bija paredzēts, sestdien treniņā iesaistījās Dairis Bertāns, Jānis Strēlnieks, Žanis Peiners un Ojārs Siliņš, kuriem tikai pirms nedēļas beidzās sezona klubos. Enerģijas visiem pietiek, spēļu prakses bijis daudz, par nopietnām veselības problēmām neviens nesūdzas,» Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Vecvagara teikto.

«Sestdien vairs netrenējās Andrejs Gražulis, kuram pēc slimošanas būtu grūti pilnvērtīgi iekļauties spēlē. Jānis Timma pagaidām nav pievienojies komandai ģimenes apstākļu dēļ,» stāstīja Vecvagars.

Latvijas izlases galvenais treneris mačam ar Krieviju pieteiks 13 basketbolistus, taču viņš nesola, ka visi noteikti tiks laukumā.

«Gribam sajust nopietnas spēles garšu, turklāt basketbolistiem, kuri nevarēja spēlēt ziemā, ir svarīgi atjaunot savstarpējās saiknes ar partneriem. Protams, spēlējot Rīgā, centīsimies skatītājus iepriecināt ne tikai ar labu basketbolu, bet arī uzvaru. Spēlētāju rotācija būs atkarīga no spēles loģikas,» skaidroja Vecvagars.

Krievijas izlase uz Latviju atbraukusi 14 spēlētāju sastāvā, ieskaitot Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējušo centru Timofeju Mozgovu. Tiesa, Krievijas izlases spožākā zvaigzne Aleksejs Šveds, aizbildinoties ar nogurumu, šovasar izlasē nespēlēs. Krievijas valstsvienības ierindā ir pieci spēlētāji, kuri šosezon spēlēja ULEB Eirolīgā, kā arī desmit pērnā gada Eiropas čempionāta dalībnieki.

«Spēles stila ziņā Krievijas izlase ar Timofeju Mozgovu centrā spēlē līdzīgu Ukrainas vienībai - šī pieredze noderēs,» uzsvēra Vecvagars.

Latvijas un Krievijas izlases savā starpā spēkojušās 20 reizes, Latvijai svinot trīs uzvaras, tajā skaitā gūstot panākumu arī pērn Eiropas čempionāta apakšgrupas mačā (84:69). Turnīrā gan nedaudz sekmīgāki bija Krievijas basketbolisti, kuri izcīnīja ceturto vietu, kamēr latvieši bija piektie.

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars solīja, ka mačā ar Krieviju piedalīsies visi vadošie valstsvienības spēlētāji. Tāpat sagaidāms, ka komandu klātienē atbalstīs Latvijas basketbola spožākā zvaigzne Kristaps Porziņģis, kurš šobrīd dziedē savainojumu.

Latvijas un Krievijas basketbola valstsvienību spēle pirmdien «Arēnā Rīga» tiks aizvadīta valsts jubilejas gada noskaņās, kas izpaudīsies gan laukuma noformējumā, gan mākslinieciskajos priekšnesumos, kurus sniegs katra novada vēstneši.

Latvijas izlase ceturtdien aizvadīja treniņspēli pret Baltkrieviju (90:60), komandu pārstāvot 11 basketbolistiem. Malā palika sasirgušais Andrejs Gražulis, kā arī spēlētāji, kuri tikai šonedēļ atgriezušies no savu klubu izšķirošajām cīņām par Itālijas, Spānijas, Grieķijas un Lietuvas čempionātu medaļām. Piektdien komandai iedota brīvdiena, bet sestdien un svētdien basketbolisti turpināja gatavošanos pirmdienas mačam. Pēc mača ar Baltkrieviju no izlases tika atskaitīti jaunais Artūrs Žagars un Dāvis Lejasmeiers.

Pasaules kausa kvalifikācijā Latvijas izlase 28.jūnijā viesos Stokholmā spēlēs ar Zviedriju, bet 1.jūlijā pretinieku laukumā Kijevā tiksies ar Ukrainu.

Pasaules kausa kvalifikācijas B apakšgrupā pēc četrām kārtām Ukrainai ir trīs uzvaras, Turcija un Latvija izcīnījušas pa diviem panākumiem, bet Zviedrijai ir viena uzvara un trīs zaudējumi.

Grupas trīs labākās vienības otrajā posmā tiksies ar citas apakšgrupas, kurā ir Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija, labāko trijotni, turpinājumā trim no šīm sešām izlasēm izcīnot ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2019.gada rudenī notiks Ķīnā.

Latvijas izlases kandidātu saraksts gaidāmajām 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm: Jānis Strēlnieks (Pirejas «Olympiakos», Grieķija), Rihards Lomažs, Ronalds Zaķis (abi - «Ventspils»), Dairis Bertāns (Milānas «EA7 Emporio Armani», Itālija), Jānis Blūms (Saragosas «Tecnyconta», Spānija), Artūrs Ausējs (Pasvāles «Pieno žvaigždes», Lietuva), Artis Ate, Kaspars Vecvagars (abi - «VEF Rīga»), Jānis Timma, Rinalds Mālmanis (abi - Vitorijas «Kirolbet Baskonia», Spānija), Žanis Peiners (Stambulas «Dariššafaka», Turcija), Rodions Kurucs (Barselonas «Lassa», Spānija), Ojārs Siliņš (Trento «Dolomiti Energia», Itālija), Dāvis Bertāns (Sanantonio «Spurs», NBA), Rolands Šmits (Fuenlavradas «Montakit», Spānija), Rolands Freimanis («Gaziantep», Turcija), Andrejs Gražulis («Parma», Krievija), Anžejs Pasečņiks (Grankanārijas «Herbalife», Spānija), Mārtiņš Meiers (Krasnojarskas «Jeņisej», Krievija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu