Trīs Latvijas klubi uzzina pretiniekus UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zigismunds Zālmanis

Latvijas futbola klubi «Ventspils», «Liepāja» un «Riga» UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā tiksies ar komandām no Albānijas, Zviedrijas un Bulgārijas.

(Papildināts viss teksts.)

«Ventspilij» pirmajā kārtā tika ielozēta Albānijas komanda Ģirokastras «Luftetari», «Liepāja» spēkosies ar Zviedrijas klubu Gēteborgas «Hacken», kamēr Eirokausu debitante «Riga» tiksies ar zināmo Sofijas CSKA no Bulgārijas.

«Ventspils» un «Liepāja» kvalifikāciju uzsāks savā laukumā, kamēr «Riga» pirmo maču aizvadīs viesos.

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās kārtas spēles tiks aizvadītas 12. un 19.jūlijā.

«Ventspils» komandas pirmās kvalifikācijas kārtas pretiniece «Luftetari» aizvadīto Albānijas čempionāta sezonu noslēdza trešajā vietā, tomēr valsts čempiontitulu tā nav izcīnījusi ne reizi. Vēl pirms diviem gadiem šis klubs uzvarēja pēc spēka Albānijas otrajā līgā.

Jaunā Albānijas čempionāta sezona sāksies vien augustā.

Līdz šim «Luftetari» komanda Eirokausos nav spēlējusi, tāpēc tieši pret «Ventspili» šī vienība piedzīvos debiju.

Tikmēr Liepājas komandas pretiniece atlasē «Hacken» pašlaik Zviedrijas čempionātā ar 15 punktiem 11 spēlēs atrodas tikai astotajā vietā, bet pagājušajā sezonā šis klubs izcīnīja ceturto pozīciju, tiekot pie iespējas startēt Eirokausos.

Vēl 2012.gadā «Hacken» kļuva par Zviedrijas čempioni, kas šai komandai ir vienīgais valsts čempiontituls. Iepriekš šī vienība arī startējusi Eirokausos, turklāt pirms četriem gadiem aizcīnījās līdz UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajai kārtai, kur gan piekāpās Šveices klubam «Thun».

Zināmākais pretinieks UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā ticis ambiciozajai «Riga» vienībai, kas sacentīsies pret Bulgārijas vicečempioni Sofijas CSKA. Šī komanda par valsts čempioni kļuvusi 31 reizi, kas ir visu laiku labākais sasniegums.

Tiesa, pēdējos gados CSKA klubs piedzīvojis grūtus laikus, cīnījies ar naudas problēmām, izmests no augstākās līgas un arī ticis pie citiem īpašniekiem. Iepriekšējo reizi Sofijas vienība Bulgārijas čempionātā uzvarēja 2008.gadā, bet pēdējos divus gadus tā bijusi valsts vicečempione.

CSKA sastāvā savulaik ir spēlējuši Latvijas futbolisti Viktors Morozs un Maksims Uvarenko.

Bulgārijas vadošā futbola līga sezonu uzsāks jūlijā.

Pagājušajā sezonā «Liepājas» komanda UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā aizkļuva līdz otrajai kārtai, kur divu spēļu summā piekāpās Lietuvas klubam Marijampoles «Sūduva», bet «Ventspils» jau pirmajā kārtā atzina Islandes vienības Reikjavīkas «Valur» pārākumu. Tikmēr iepriekšējā sezonā «Riga» futbolistiem šī būs debija Eirokausos.

«Liepājai» Eirokausos būs jāspēlē bez sava ģenerālsponsora «Mogo» nosaukumā. Līdzīgu praksi klubs piekopa jau pērn.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu