Nedod čekus, tirgo nelegālu alkoholu, «bet VID darot pāri uzņēmējai»

Oskars Rekšņa
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook: https://www.facebook.com/sandra.nozdrina

Sociālajā tīklā «Facebook» kāda sieviete izplatījusi paziņojumu, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki tērējot nodokļu maksātāju naudu, bet pēc tam «piesienoties» godīgiem uzņēmējiem, kuri turklāt esot invalīdi. Tomēr patiesība nav tāda, kāda sākotnēji varētu šķist, konkrētās sievietes pārstāvētajā uzņēmumā konstatēta čeku nedošana, alkohola bez akcīzes markām tirdzniecība. Veicot pārbaudi, VID darbiniekiem nācās saskarties arī ar vardarbību - apvainojumiem, vienam darbiniekam tika salauztas brilles un vēl iesists pa galvu.

«Nevaram nereaģēt uz melīgo informāciju, ko Sandra Nozdrina izplatījusi sociālajos tīklos. VID inspektori, pildot savus darba pienākumus, uz konkrēto uzņēmumu tematiskajā pārbaudē devās saskaņā ar dienesta rīcībā esošo informāciju,» norāda VID.

«VID bija informācija, ka kafejnīca kases aparātu izmanto tikai līdz pulksten 17:00, bet pēc tam līdz darba laika beigām, proti, 23:00 to izslēdz. Uz šādu informāciju mēs nevaram atļauties nereaģēt.»

VID inspektori konstatē pārkāpumus; saskaras ar uzbrukumu

«Lai pārbaudītu, vai par pirkumu tiek izsniegts čeks, mūsu darbinieki veica divus kontrolpirkumus, par otro pirkumu darījums netika reģistrēts kases aparātā. Pārbaudē tika arī konstatēts, ka kafejnīcā pārdod alkoholu bez akcīzes markām. Šādos gadījumos tiek rakstīts mantu un dokumentu izņemšanas protokols administratīvā pārkāpuma lietā, kas acīmredzami vēl vairāk sadusmoja kafejnīcas darbiniekus,» skaidro dienests.

Pārbaudes laikā darbiniekiem nācās uzklausīt ne tikai apvainojumus, bet arī piedzīvot uzņēmuma pārstāvju uzbrukumu.

Pārdevēja inspektoram norāva brilles un tās salauza. Tāpat tika saplēsts arī protokols.

Savukārt valdes loceklis inspektoru izstūma no kafejnīcas teritorijas. Kad inspektors devās prom,

uzņēmuma pārstāvis no mugurpuses viņam iesita pa galvu.

Pēc šā incidenta VID izsauca policiju, ir sākts kriminālprocess.

Pēdējā laikā arvien biežāk sociālie tīkli tiek izmantoti, lai sabiedrību nepamatoti sakūdītu pret VID darbiniekiem, kas likumā noteiktajā kārtībā veic savu darbu. Uzsveram – šis darbs ir vajadzīgs, lai godprātīgiem uzņēmumiem būtu vieglāk strādāt godīgas konkurences apstākļos. Godīga konkurence nav iespējama apstākļos, kad daļa uzņēmēju tirgo, piemēram, nelegālu alkoholu un izvairās no nodokļu maksāšanas. Nomaksātie nodokļi ir vienīgais avots, no kā pensionāri saņem pensijas, jaunās māmiņas - māmiņalgas, ģimenes pabalstus, bezdarbnieki – bezdarbnieku pabalstus utt., atgādina Valsts ieņēmumu dienests.

VID arī aicina turpmāk kritiski izvērtēt šādus ierakstus, vēl vairāk - īpaši apdomāt, vai tiešām zem tiem ir nepieciešams rakstīt komentārus, kuros tiek izteikti draudi inspektoru dzīvībai.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu