Čeku loterijas risinājumu iesaka veidot lietotājiem pēc iespējas draudzīgāku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Potenciālie čeku loterijas tehniskā risinājuma izstrādātāji uzskata, ka loterijas mājaslapa ir jāizveido pēc iespējas ātrdarbīgāka un lietotājiem draudzīgāka, zināja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīkotajā iespējamo izstrādātāju apspriedē.

Lai mazinātu čeku loterijas dalībnieka veicamo darbību skaitu, tehnisko risinājumu izstrādātāji rosināja spēles dalībnieka mobilā telefona numura lauku izveidot automātiski saglabājamu, lai, reģistrējot katru nākamo čeku, tas nebūtu atkārtoti jāievada.

Tāpat tika rosināts nepieprasīt ievadīt čeka izsniegšanas datumu, norādot vien gadu, kas lietotājam ļautu ietaupīt dažas sekundes.

Patlaban VID izstrādātajā tehniskās specifikācijas projektā paredzēts, ka čeku loterijas tīmekļa vietnei jāspēj apkalpot vismaz 2000 cilvēkus vienlaikus, bet mājaslapai jāspēj ielādēties trīs sekunžu laikā. Potenciālie izstrādātāji iesaka noteikt, ka ka 95% gadījumu lapa ielādējas trīs sekundēs vai mazāk, bet 99% gadījumu ielādējas 10 sekundēs vai mazāk, jo tas ir laiks, ko cilvēks būtu ar mieru pagaidīt un tas var būt atkarīgs no tīkla darbības.

Tāpat VID tika rosināts konkursa nolikumā zemākās cenas principu aizstāt ar saimnieciskā izdevīguma principu, padomāt par iespēju izveidot mobilo lietotni, kā arī lielāku uzmanību pievērst lietotnes drošības jautājumiem. Tāpat tīmekļa vietnes izstrādes laikā tika rosināts veikt lietojamības testus ar reāliem lietotājiem. Tika rosināts arī paredzēt iespēju loterijas uzvarētājiem dalīties ar uzvaras paziņojumu sociālajos tīklos, jo tas palielinātu lietotāju skaitu tieši starp jauniem cilvēkiem.

VID iepirkuma komisijas pārstāvji norādīja, ka vēl gaidīs potenciālo tīmekļa vietnes izstrādātāju un uzturētāju priekšlikumus un jautājumus. Tāpat komisijas pārstāvji norādīja, ka vērtēšanas galvenais kritērijs būs saimnieciskais izdevīgums nevis zemākā cena. Visi iesniegtie priekšlikumi tiks ņemti vērā publiskā iepirkuma sagatavošanā.

Lai 2019.gada vasarā varētu uzsākt čeku loteriju, ir jāizstrādā moderns, kvalitatīvs un drošs tehniskais risinājums čeku apstrādei un uzvarētāja noteikšanai, tāpēc VID ir sagatavojis čeku loterijas tehniskās specifikācijas projektu, kas ir pieejams VID tīmekļa vietnes sadaļā «Par VID/Publiskie iepirkumi/Tehnisko specifikāciju projekti publiskai izskatīšanai un ierosinājumu sniegšanai».

Čeku loterijas likumprojektu šī gada 29.maijā apstiprināja Ministru kabinets un šodien to konceptuāli atbalstīja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija.

Čeku loterijas mērķis ir veicināt godīgu konkurenci un labprātīgu nodokļu saistību izpildi, apkarot nodokļu krāpniecību un mudināt pircējus no saimnieciskās darbības veicējiem un komersantiem pieprasīt čekus, kvītis un biļetes. Saskaņā ar sagatavoto likumprojektu izlozēs plānots izmantot čekus, kvītis un biļetes ar darījuma vērtību virs pieciem eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Loterijas dalībniekiem būs jāreģistrē darījumu apliecinošu dokumentu interneta vietnē, aizpildot reģistrācijas formu un norādot darījuma, čeka un tirdzniecības vietas informāciju. Tāpat būs jānorāda arī loterijas dalībnieka mobilā tālruņa numurs, lai ar viņu varētu sazināties.

Čeku loteriju organizēs nedēļas un mēneša izlozēs. Nedēļas izlozes laikā varēs laimēt 10 naudas balvas - katru 200 eiro vērtībā, bet mēneša izlozē - 3000 eiro. Loterijas uzvarētājus noteiks, izmantojot gadījuma skaitļu ģeneratoru. Pirmā čeku loterijas izloze varētu notikt ne vēlāk kā 2019.gada jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu