Nogalinātā advokāta Bunkus kolēģi nāk klajā ar paziņojumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

«Pēdējās nedēļas esam pavadījuši kā ļaunā murgā. Algotu slepkavu lodes izbeidza kolēģa Mārtiņa Bunkus dzīvi. Ir bijusi mediju interese runāt ar mums, taču notikušā smagums neļāva sakopot savas domas,» teikts nogalinātā advokāta Mārtiņa Bunkus kolēģu izplatītajā paziņojumā.

Bunkus kolēģi paziņojuši, ka Bunkus birojs turpinās pastāvēt un netiks taupīti nedz spēki, nedz līdzekļi, lai bijušā biroja vadītāja slepkavība tiktu atklāta.

«Eiropas Advokatūru un juristu biedrības padome izteica Tieslietu ministram sašutumu par kolēģa, zvērināta advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavību. Tajā pašā laikā, neskatoties uz mums traģisko dzīves periodu, atradās zemiski politiķi, kas jau nekavējoties pēc nāves mēģināja traģēdiju kapitalizēt savās vai pasūtītāju interesēs, pakāpties un veidot savu karjeru uz cilvēka slepkavības rēķina. Mārtiņš sevi aizstāvēt vairs nevar. Tādēļ nožēlojami izskatās šie politiķi, kuri tik bravūrīgi un drosmīgi metās cīņā ar mirušu cilvēku.

Piemēram, kurš tieši K.Seržantam lūdza izdarīt savu coming out, ka Mārtiņš esot mēģinājis ietekmēt viņa balsojumu? Kāpēc Seržants nekavējoties nevērsās KNAB? Šāda saruna, ja K.Seržants savlaicīgi neinformēja tiesībsargājošās institūcijās, godu viņam nedara, īpaši, ja viņš to atceras tikai pēc sarunas biedra nošaušanas, kurš vairs nevar ne apstiprināt, ne noliegt, ne interpretēt šādas sarunas esamību. Acīmredzot bija kāds, kam ir iespēja piespiest Seržantu runāt pretēji paša Seržanta kā politiķa interesēm.

Satriecošu atklājumu izdarīja arī izbijušais maksātnespējas administrators A.Gobzems - maksātnespējas administratoru rindas pēdējās vietās viens pēc otra atradušies Bunkus advokātu biroja pārstāvji. Lai mums paskaidro, kā tieši kāds šo secību var ietekmēt un ko tieši tas dod, ja reizi ceturksnī rinda tiek sajaukta? Kādas tieši ir administratoru iespējas ietekmēt rindu?

Pavisam nesenu Gobzema «staigāšanu pa līķi» ceļā uz premjerministra amatu mēs pat nekomentēsim! Lai viņa ciniskums paliek uz paša sirdsapziņas,» pauž Bunkus kolēģi.

Bunkus biorja paziņojumā sacīts, ka Bunkus bija zinošs, neatlaidīgs un principiāls advokāts bija ļoti neērts oponents un ka tas varētu būt tagadējās nomelnošanas pamatā, kad «Mārtiņa nāve uzdrošināja melu kampaņas pasūtītājus aktivizēties».

Bunkus kolēģi norāda, ka vēl ir virkne neatbildētu jautājumu: «Kas notiks, ja izrādīsies, ka A.Gobzema politisko kampaņu finansē kāda likvidējama banka? Kurš stāv aiz masveidīgās un labi organizētās kampaņas masu medijos, lai nekādā gadījumā nepieļautu bankas piespiedu likvidāciju?»

Uzticamies tiesībsargājošo institūciju darbam un ticam, ka slepkavībā vainīgie tiks saukti pie atbildības.

Kolēģi tic, ka slepkavībā vainīgie tiks saukti pie atbildības, un aizstāvēšot Bunkus piemiņu, neļaujot to sabradāt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu