«Eurostat»: Latvijā maijā bijusi augstāka inflācija nekā ES un eirozonā vidēji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto

Latvijā šā gada maijā bijusi augstāka inflācija nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina piektdien publiskotie ES statistikas biroja «Eurostat» dati.

Gada inflācija Latvijā maijā veidoja 2,4%. Augstāka nekā Latvijā inflācija martā bija Rumānijā (4,6%), Igaunijā (3,1%), Ungārijā un Lietuvā (abās valstīs 2,9%), kā arī Slovākijā (2,7%).

Tādi pati gada inflācija kā Latvijā maijā bijusi arī Lielbritānijā.

Šā gada maijā salīdzinājumā ar 2017.gada maiju inflācija reģistrēta visās ES dalībvalstīs. Pēc Latvijas straujākie patēriņa cenu kāpumi gada laikā bijuši Francijā, Bulgārijā un Beļģijā (visās valstīs 2,3%), Slovēnijā un Vācijā (abās valstīs 2,2%), kā arī Austrijā, Luksemburgā un Spānijā (visās valstīs 2,1%).

Apkopotie dati arī liecina, ka gada laikā lēnākais patēriņa cenu kāpums maijā bijis Īrijā (0,7%), Grieķijā (0,8%), Dānijā, Itālijā, Kiprā un Somijā (visās valstīs 1%), kā arī Polijā (1,2%).

ES gada inflācija maijā kopumā bija 2% apmērā, savukārt eirozonā patēriņa cenas maijā, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, pieaugušas par 1,9%.

Vienlaikus salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - aprīli - patēriņa cenas gan ES, gan eirozonā palielinājušās par 0,5%.

Tostarp Latvijā maijā salīdzinājumā ar aprīli patēriņa cenas pieaugušas par 0,5%. Lielākā inflācija mēneša laikā bijusi Maltā un Kiprā (abās valstīs +1,4%). Lietuvā un Igaunijā patēriņa cenas šajā periodā arī pieaugušas par 0,5%. Savukārt patēriņa cenas saglabājušās nemainīgas Slovākijā un Somijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu