5 likumi, kurus ievērot pirms remonta (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Remonta sākšana jaunā vai jau vecākā dzīvoklī ir gan aizraujošs process, gan arī nopietns izaicinājums - telpu dizaina izplānošana, iekārtošana un mēbeļu iegāde var beigties kā veiksmes stāsts vai izgāšanās. Amerikāņu interjera dizainere Donna Mondi žurnālam «Elle» ir atklājusi piecus nozīmīgākos likumus, kuri noteikti ir jāievēro pirms remonta sākšanas vai tā plānošanas.

1. Definē savas mīļākos interjera priekšmetus un risinājumus

Plānojot remontu, katrs cilvēks atlasa idejas un risinājumus, kurus atrod interjera žurnālos, mājaslapās, aplikācijās vai katalogos. Definē savas iecienītākās krāsas, dizainus, stilu, mēbeles, krāsas, audumus un dizaina risinājumus.

2. Neaizmirsti par savu dzīvesstilu

Dizainere Donna Mondi atzīst, ka, krasi mainot dzīvesvietu, piemēram, no lauku viensētas pārvācoties uz pilsētu, cilvēkus pārņem viegla panika un pat depresija. Sākot jaunu dzīvi un pārveidojot jaunās mājas, vispirms jāsāk ar dzīvesveida reorganizāciju un pielāgošanos jaunajai videi un tikai tad jāķeras klāt jaunās vietas dizaina plānošanai un remontēšanai. Jaunās mājās ir vēlams nestrēbt karstu un nogaidīt ar remontdarbu sākšanu.

3. Sāc ar neitrāliem toņiem

Neitrāli toņi tikpat kā neiziet no modes, un ar tiem ir iespējams gaumīgi aizpildīt teju jebkādu dzīvokli vai māju. Tiklīdz mājinieki ir apraduši ar mājas vai dzīvokļa jauno dizainu, palēnām sāc integrēt krāsas, piemēram, iegādājoties krāsainas grāmatas, ko uzlikt uz kafijas galdiņa, izlikt ziedus vai mazus dekorus. Pat ja mājoklī baidies iesaistīt krāsas, vari izmēģināt dažādu tekstūru kombinācijas, piemēram, uz ādas dīvāna uzliec spilvenus vilnas pārvalkos un pie dīvāna uzklāj mākslīgās ādas paklāju.

4. Izcel un atdarini

Dizainere Donna Mondi iesaka izcelt mājas pozitīvās īpašības ar kādu dekoru, piemēram, saulaināko sienu, un tās atkārtot trīs reizes. Izrotā dzīvokļa centrālo sienu ar trīs gleznām vai gar sienu izkarini trīs interesantas lampas. Interesantākam izskatam izvēlies dzeltenas vai zelta krāsas dekorus, kas burtiski pamodina mājas enerģiju.

5. Domā vertikāli

Pirms iekārto māju, iedali telpu nišās vai kolonnās un izplāno, kā tās dekorēt vai aizņemt ar mēbelēm. Šādā veidā dekorējot māju, rodas augstuma līmeņu dažādība un iekārtojums neapstājas pie dīvāna - galda līmeņa.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu