Eksperiments: Ko sieviete var panākt tautastērpā?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadri no video

Simtgades un Dziesmu un Deju svētku svinēšana ir divi ļoti pārliecinoši iemesli, lai mudinātu cilvēkus atgriezties pie saknēm, godināt latviskās vērtības un vilkt tautastērpus. Tomēr daudziem, jo īpaši jauniešiem, vēl joprojām šķiet, ka ģērbties tautastērpā nav stilīgi. Žurnāliste Monika Cālīte devās uz dažādām lokācijām (degvielas uzpildes stacija, šosejas mala, Jūrmalas caurlaižu automāti u.c.) un izmēģināja, kā cilvēki reaģē uz tautastērpā ģērbušos sievieti. Vai pievērš uzmanību? Vai ir īpašas priekšrocības? Vai kaut ko jautā?

Izrādās - var gan tikt bez rindas, gan salabot mašīnu, gan saņemt atlaidi :)

Šis sociālais eksperiments ir tīzeris nacionālās pašapziņas celšanas un stiprināšanas projektam «Būt latvietim ir forši - nacionālās pašapziņas vlogs», kas drīzumā nonāks pie skatītājiem
Youtube kanālā un Facebook lapā.
Tas ir žurnālistes Monikas Cālītes pop-up projekts, kas veltīts Latvijas simtgadei. Vlogā 10 epizodēs skatītāji atraktīvā veidā varēs iepazīties ar latviešu identitāti veidojošajiem faktoriem – mentalitāti, humoru, ēdieniem, mūziku, varoņiem, sportistiem utt. Katrā epizodē piedalīsies kāds sabiedrībā pazīstams cilvēks, kurš specializējas konkrētajā tēmā.

Vlogs tapis sadarbībā ar Daci Krūmani, tautastērpu salonu «Muline» un Anastasiju Drozdoviču.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu