Roberto Meloni piedzīvojis traģēdiju, miris viņa tēvs

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Trīsdesmit deviņus gadus vecais dziedātājs Roberto Meloni jau pirms mēneša piedzīvojis tēva zaudējumu un beidzot izdevumam «Kas Jauns» piekritis dalīties pārdomās par tēvu.

26.jūnija rītā Roberto saņēmis zvanu no māsas un uzzinājis, ka mūžībā devies viņa tēvs, tas vienā mirklī apgriezis kājām gaisā visu Roberto dzīvi, kā nekā viņš ar vecākiem ir ļoti tuvās attiecībās un pat Roberto otrais vārds ir Augustīno, par godu tēvam.

Roberto teic, ka vēl pagājušā gada vasarā tētis visur braukājis ar velosipēdu, sekojis līdzi riteņbraukšanas sportam un šogad būtu svinējis astoņdesmit septīto jubileju.

Jau pavasarī tēvam strauji pasliktinājās veselība, mākslinieks devies divu nedēļu atvaļinājumā uz mājām un pavadījis šo laiku kopā ar ģimeni, rādījis pavārgrāmatas maketu, ģimene runājusi par tēta lielo dzimšanas dienu, kuru būtu bijis jāsvin rudenī, kaluši plānus svinībām.

Roberto dodoties atpakaļ uz Latviju, tētis pirmo reizi, redzot dēlu aizbraucam, raudājis, tas nu dziedātājam liek apzināties, ka viņš jutis, ka viņi vairs netiksies.

Pirms došanās uz slimnīcu tēvs mātei lūdzis neatstāt ģimenes māju un netaisīt drāmu saistībā ar viņa aiziešanu, tētis bijis ļoti diskrēts cilvēks.

Atvadu ceremonija norisinājās īpašā ēkā pie slimnīcas, kā notiek ar tiem, kas mūžībā dodas no slimnīcas gultas; ja cilvēks mirst mājās, atvadīšanās notiek mājās, pat ja ārā ir plus četrdesmit grādi.

Atvadīšanās dienā tuvinieki visu dienu stāv pie aizgājēja un sagaida tos, kas nāk atvadīties un izteikt līdzjūtību, bet blakus telpā radi un draugi rūpējas, lai būtu klāts galds.

Toties nākamajā dienā notiek dievkalpojums baznīcā; tā kā dziedātāja tēvs bija visu mīlēts un cienīts, baznīca bija pilna ar cilvēkiem. Pēc dievkalpojuma aizgājējs tiek guldīts zemes klēpī un sanākušie dodas katrs uz savām mājām. Pēc mēneša notiek īpaša mise, pēc kuras tuvākie aizgājēja radinieki viņa mājās sanāk uz cepumiem un kafiju.

Sardīnijā ir pieņemts pēc bērēm mēnesi atturēties no publisku vietu apmeklēšanas, Roberto mamma veselu mēnesi negāja pat uz veikalu, māksliniekam šādas iespējas nebija, atgriežoties Latvijā, viņš devies vadīt dzimšanas dienas svinības un kāzas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu