«Es biju ļoti vīlusies» - Laura Rizoto skaidro, kas nogāja greizi «Eirovīzijas» pusfinālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Šā gada «Eirovīzijas» uzvarētāja jau ir paziņota, tomēr daudziem, pat ekspertiem, domas dalās, kāpēc Latvijas pārstāve, pārliecinošās balss īpašniece Laura Rizoto (Laura Rizzotto) nekvalificējās finālam. TVNET sazinājās ar pašu Lauru, lai uzzinātu viņas domas un situācijas redzējumu.

TVNET: Kā tev šķiet, kas nogāja greizi?

Laura Rizoto: «Eirovīzija» ir visai neparedzama. Tā ietver sevī daudz vairāk nekā tikai mūziku.

Man bija spēcīga uzstāšanās, un mēs bijām droši, ka kvalificēsimies finālam, bet laikam šis nebija mūsu gads.

Valstis, kuras parasti atdod vairāk balsu par Latviju, piemēram, Lietuva, Igaunija, Īrija, kā arī Lielbritānija nedrīkstēja otrajā pusfinālā balsot par mums. Tāpat otrajā pusfinālā bija daudz dinamisku un jautru dziesmu, kurās tika izmantota pirotehnika un speciāli efekti, kas, iespējams, ietekmēja to, kā tika skatīta mūsu uzstāšanās. Viss, ko varu pateikt ir, es atdevu sevi visu un esmu ļoti lepna par savu uzstāšanos.

Kā atceries brīdi, kad Latvijas vārds netika nosaukts?

Es biju ļoti vīlusies. Samīļoju savu māsu Karolīnu, kura mēroja tālu ceļu no Losandželosas uz Lisabonu, lai mani atbalstītu.

Vai otrajā pusfinālā tev bija kāds pārsteigums?

Biju pārsteigta, ka neredzēju Latviju starp finālistiem! Mēs bijām pelnījuši tikt finālā. Es esmu saņēmusi neskaitāmas ziņas sociālajos tīklos un atbalstu, sakot, ka mēs bijām pelnījuši kvalificēties.

Tu iepriekš biji apņēmības pilna mācīties latviešu valodu. Vai arī pēc «Eirovīzijas» turpināsi pildīt solīto?

Mana vecmāmiņa tikko kā pārcēlās atpakaļ uz Rīgu, tāpēc man jau ir mājas Latvijā. Es atgriezīšos šajā vasarā, bet pa to laiku turpināšu mācīties latviešu valodu Ņujorkā, kur šobrīd dzīvoju. Valoda ir ļoti svarīga latviešu kultūras daļa, tāpēc es deru, ka spēšu runāt raiti.

Ko tu ieteiktu tiem, kuri nākamgad vēlēsies piedalīties «Supernovā» ar cerību tikt uz lielo «Eirovīziju»?

Kā jau teicu, «Eirovīzija» ir neparedzama - nav tādas vienas veiksmes formulas, lai uzvarētu. Jāklausa saviem instinktiem, jātic vīzijai un jādara!

Jau vēstīts, ka Laura Rizoto otrajā pusfinālā ierindojās 12. vietā.

Par šā gada «Eirovīzijsa» uzvarētāju tika pasludināta Izraēlas pārstāve Netta ar dziesmu «Toy».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu