Adomatis kļuvis par «Rytas» basketbola kluba galveno treneri

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 15min.lt/LETA

Latvijā labi pazīstamais Lietuvas basketbola speciālists Daiņus Adomaitis kļuvis par Viļņas kluba «Rytas», kas iepriekš bija pazīstama kā «Lietuvos rytas», galveno treneri, vēsta vienība.

Par Lietuvas vicečempionu kļuvušais klubs nācis klajā ar diviem nozīmīgiem jaunumiem, komandas nosaukumā atstājot tikai «Rytas» vārdu, bet par galveno treneri ieceļot Adomaiti, kurš ir arī Lietuvas valstsvienības galvenais treneris.

«Viļņas komandas vadībai ir ļoti interesanta nākotnes vīzija, un klubam ir augstākie mērķi. Turpināsim strādāt pie basketbola piramīdas attīstīšanas, piesaistot talantīgākos jaunos spēlētājus galvenajai komandai,» norādīja Adomaitis.

Līdzīgu viedokli pauda arī kluba viceprezidents Lins Kleiza, norādot, ka «Rytas» turpinās fokusēties uz savā sistēmā izaudzinātiem basketbolistiem. «Viņi nākotnē kļūs par mūsu kluba vadošajiem spēlētājiem, tieši tāpēc vēlējāmies vietējo speciālistu. Daiņus šobrīd ir daudzsološākais Lietuvas treneris, kurš basketbolā ir ilgus gadus.»

Tāpat klubs ziņo, ka aizvadītajā sezonā izdevies krietni samazināt parādu nastu, jo, ja pirms sezonas tie bija 4,1 miljons eiro, šobrīd «Rytas» parādi ir nedaudz virs pusmiljona.

Adomaitis stāsies pazīstamā Rima Kurtinaiša vietā, kura vadībā komanda šonedēļ noslēgtajā sezonā izcīnīja Lietuvas čempionāta sudraba medaļas, finālā ar 1-4 zaudējot Kauņas «Žalgiris».

Kā basketbolists pašlaik 44 gadus vecais Adomaitis spēlēja Lietuvā, Polijā, Itālijā, Francijā un Latvijā, tostarp no 1993. līdz 1996. gadam pārstāvot «Lietuvos rytas» vienību.

Kopā ar Lietuvas valstsvienību viņš 2000.gadā izcīnīja bronzu Sidnejas olimpiskajās spēlēs.

No 2007. gada līdz 2009. gadam Adomaitis spēlēja «Barons»/LMT vienībā, kas bija viņa pēdējais pieturas punkts profesionālā basketbolista karjerā. Kopā ar Latvijas klubu Adomaitis izcīnīja FIBA Eiropas kausu.

Kā treneris viņš karjeru sāka Polijā, 2014.gadā neilgu laiku bija Viļņas «Lietuvos rytas» komandas galvenā trenera vietas izpildītājs, bet pēc tam sekmīgi vadīja Utenas «Juventus» un Klaipēdas «Neptūnas» komandas, sagādājot vairākus pārsteigumus.

Tāpat viņš 2016.gadā pēc Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm tika iecelts par Lietuvas izlases galveno treneri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu