Bendikai neveiksmīgs sniegums PK posma sprintā, kur uzvaru gūst Domračeva

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika piektdien pieļāva trīs kļūdas ugunslīnijā un ieņēma 56.vietu Somijas pilsētā Kontiolahti notiekošā Pasaules kausa septītā posma 7,5 kilometru sprinta sacensības.

Bendika šaušanā guļus kļūdījās divreiz, bet stāvus neaizvēra vēl vienu mērķi, finišā par divām minūtēm un 4,9 sekundēm piekāpjoties uzvaru guvušajai baltkrievietei Darjai Domračevai.

Šajā posmā nav paredzētas iedzīšanas sacensības, tomēr sestdien Bendika piedalīsies jaukto pāru stafetē.

Cīņa par uzvaru bija ļoti saspringta. Kaut Domračeva kļūdījās pēdējā šāvienā, kādu brīdi likās, ka viņa uzvarēs pārliecinoši, tomēr vēlāk sportistei nopietnu konkurenci izrādīja vāciete Franciska Hildebranda, kura šāva nekļūdīgi. Pēc otrās šaušanas Hildebrandai bija 17,6 sekunžu pārsvars pār baltkrievieti, vēl 1,4 kilometrus pirms finiša tas bija 13,9 sekundes, 700 metrus pirms finiša 8,2 sekundes, bet noslēgumā vāciete piekāpās par 0,5 sekundēm.

Tikmēr 5,5 sekundes piekāpās Liza Vitoci no Itālijas, kura arī kļūdījās reizi.

Domračeva, kura ir titulētā Ūles Eināra Bjērndālena sieva, vien decembrī guva pirmo panākumu kopš 2015.gada marta pēc veselības problēmām, kā arī dzemdībām. Tagad viņa izcīnījusi jau trešo uzvaru Pasaules kausa ietvaros šosezon, bet Phjončhanas olimpiskajās spēlēs baltkrieviete guva otro vietu masu startā un kopā ar Baltkrievijas sportistēm sensacionāli triumfēja dāmu stafetē.

No favorītēm piektā palika vāciete Laura Dālmeiere, kura šaušanā kļūdījās reizi, desmitnieku ar divām kļūdām noslēdza mājinieku favorīte Kaisa Mekereinena, vien 18.pozīcijā palika itāliete Doroteja Vīrere, kura arī kļūdījās divreiz, bet ar 30.pozīciju samierinājās četras kļūdas pieļāvusī Slovākijas pārstāve Anastasija Kuzmina.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīcijā ar 623 punktiem nostiprinājusies Mekereinena, ar 588 punktiem seko Kuzmina, bet trešo vietu ar 548 punktiem ieņem Vīrere, kurai 18 punktus zaudē Dālmeiere. Savukārt līderēm ar 496 punktiem pietuvojusies piektajā vietā esošā Domračeva.

Tikmēr Bendika ar 82 punktiem atrodama 48.pozīcijā.

Vadošajām biatlonistēm šīs bija pirmās sacensības kopš Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, kur Bendika sprintā izcīnīja 39.vietu, iedzīšanā bija 33., bet 15 kilometru individuālajā distancē ierindojās 39.pozīcijā.

Olimpiādē sprintā uzvarēja Dālmeiere.

Pagājušajā nedēļas nogalē Bendika Vietalvā izcīnīja otro vietu Latvijas čempionāta distanču slēpošanā otrā posma sacensībās desmit kilometru distancē brīvajā stilā, piekāpdamās viena olimpietei Patrīcijai Eidukai.

Pašlaik 26 gadus vecā Bendika bija olimpisko spēļu debitante. Ilmāra Briča audzēkne savu labāko fizisko formu šajā sezonā sasniedza janvārī, kad Pasaules kausa posmā izcīnīja desmito vietu 15 kilometru individuālajā distancē. Janvāra noslēgumā, nestartējot daudzām vadošajām biatlonistēm, viņa Eiropas čempionātā sprintā ieņēma 14.vietu, bet iedzīšanā bija astotā.

Pasaules kausa posmos latvietei personiskais rekords ir 2015./2016.gada sezonā sensacionāli izcīnītā piektā vieta sprinta sacensībās Kenmorā, Kanādā, kas ir labākais rezultāts Latvijas dāmu biatlona vēsturē.

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien izcīnīja sudrabu desmit kilometru sprinta sacensībās, otro reizi karjerā Pasaules kausa izcīņā kāpjot uz goda pjedestāla.

Rastorgujevs pērnās sezonas pēdējā posmā izcīnīja sudrabu 15 kilometru sacensībās ar masu startu, pirmo reizi Pasaules kausā finišējot pirmajā trijniekā, bet ceturtdien viņš atkārtoja savu karjeras labāko rezultātu.

Sestdien norisināsies sacensības pāru stafetē, kura paredzēta arī Latvijas dueta dalība, kā arī jauktajā stafetē. Savukārt svētdien gaidāmas sacensības masu startā, kur vīriem vieta nodrošināta Rastorgujevam.

Pasaules kausa nākamais etaps pēc nedēļas notiks Norvēģijā, bet vēl pēc nedēļas gaidāms posms Krievijas pilsētā Tjumeņā, ko varētu boikotēt vairāki vadošie pasaules biatlonisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu