«Latvijas maiznieks» attīstībā ieguldīs € 2,003 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Maizes ražotājs «Latvijas maiznieks» attīstībā ieguldīs 2,003 miljonus eiro, iegādājoties ražošanas un fasēšanas līnijas, kā arī tvaika katlu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

«Latvijas maiznieks» plāno iegādāties formas ražošanas maizes līniju par 1,779 miljonie eiro, kuru piegādās Slovēnijas uzņēmums «Gostol-Gopan d.o.o.». Tāpat kompānija pirks fasēšanas līniju par 150 500 eiro, kuru piegādās «Multivac Oy» filiāle Latvijā, kā arī tvaika katlu par 73 999 eiro, kuru «Latvijas maizniekam» piegādās SIA «Ygnis».

Visas tehnoloģiskās iekārtas plānots uzstādīt līdz 2019.gada 1.martam, piesaistot finansējumu Eiropas Lauku fonda lauksaimniecības attīstībai (ELFLA) pasākumā «Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē».

Aģentūra LETA šogad oktobrī vēstīja, ka «Latvijas maiznieks» ir sācis paplašināt ražošanas ēku, kurā kopumā plānots ieguldīt 987 000 eiro.

«Latvijas maiznieks» valdes loceklis, Pārdošanas un mārketinga nodaļas vadītājs Māris Daude aģentūrai LETA rudenī pastāstīja, ka ražošanas ēku plānots nodot ekspluatācijā 2018.gada otrajā ceturksnī. Tostarp jaunajās telpās plānots uzstādīt «ciabatas» ražošanas līniju, kurā aptuvenais plānotais investīciju apmērs ir 2,8 miljoni eiro.

Informācija «Firmas.lv» liecina, ka 2016.gadā «Latvijas maiznieks» strādāja ar 25,033 miljonu eiro apgrozījumu un 470 790 eiro peļņu.

«Latvijas maiznieks» ražo dažādu veidu maizi, kā arī konditorejas izstrādājumus. Zināmākie zīmoli ir maizes sērija «Zeltene», «Vita», «Līgatnes», «Sabiles», «Zemnieku» maize, «Galda baltmaize». «Latvijas maiznieks» lielākais īpašnieks ir Igaunijas kompānija «Maral Invest».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu