Par 71 migranta nāvi atbildīgiem kontrabandistiem Ungārijā piespriež 25 gadus cietumā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Tiesa Ungārijā ceturtdien piesprieda četriem cilvēku kontrabandistiem 25 gadu cietumsodu par viņu lomu 2015.gada lietā, kad 71 migrants nosmaka refrižeratorā, kas tika atrasts Austrijā.

Galveno apsūdzēto, kurš ir afgāņu vīrietis, un trīs līdzzinātājus no Bulgārijas tiesa Ungārijas pilsētā Kečkemētā atzina par vainīgiem piederībā noziedzīgai organizācijai un daudzu noziegumu izdarīšanā, starp kuriem ir cilvēku kontrabanda un slepkavība.

Pārējiem 10 apsūdzētajiem, kas lielākoties ir Bulgārijas pilsoņi, tika piespriesti cietumsodi no trim līdz 12 gadiem. Trīs no šiem notiesātajiem bēguļo no varas iestādēm.

59 vīrieši, astoņas sievietes un četri bērni no Sīrijas, Irākas un Afganistānas 2015.gadā nosmaka refrižeratora kravas piekabē.

Šī kravas automašīna ar Ungārijas numurzīmēm 2015.gada 27.augustā tika atrasta pamesta uz šosejas rezerves joslas pie Parndorfas ciema Austrijā Ungārijas robežas tuvumā.

Migranti bija iekāpuši refrižeratorā pie Morahalomas ciema, kas atrodas Ungārijas dienvidos pie Serbijas robežas, un mašīna pēc tam devās uz Austriju.

Prokurori, kas bija pieprasījuši mūža ieslodzījumu četriem galvenajiem apsūdzētajiem, paziņoja, ka 71 upuris «nosmaka šausmīgos apstākļos trīs stundas pēc izbraukšanas,» kad mašīna vēl bija Ungārijā.

Prokurors Gābors Šmits paziņoja, ka viņš pārsūdzēs piespriestos sodus, jo tie ir pārāk maigi un galvenajiem apsūdzētajiem pienāktos mūža ieslodzījums.

Ungāriju 2015.gadā šķērsoja apmēram 400 000 migrantu, dodoties uz Rietumeiropas valstīm. Šī migrantu plūsma tika novirzīta, kad Ungārija 2015.gada beigās uzcēla dzeloņstiepļu žogus uz savām dienvidu robežām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu