«Latvijas valsts meži» šomēnes valsts budžetā iemaksājuši € 38 miljonus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

AS valsts «Latvijas valsts meži» (LVM) šomēnes valsts budžetā iemaksājusi 38 miljonus eiro par pagājušo gadu, un tādējādi kopš aktīvas saimnieciskā darbības sākšanas 2000.gadā uzņēmums valsts budžetā kopumā iemaksājis miljardu eiro, liecina LVM mājaslapā izvietotā informācija.

Saskaņā ar kompānijas mājaslapā izvietoto informāciju LVM ikgadējās iemaksas valsts un pašvaldību budžetos kopš 2000.gada ir palielinājušās vairāk nekā četras reizes. Papildus iemaksātajām dividendēm un nodokļiem valsts un pašvaldību budžetos, uzņēmums savas darbības laikā ir ieguldījis arī meža atjaunošanā, meža infrastruktūras attīstībā, meža platību palielināšanai, meža koku stādu ražošanai, kā arī informācijas tehnoloģiju attīstībā.

Kompānijā arī atgādina, ka mežsaimniecība Latvijā ir nozare ar vairākus gadsimtus koptām tradīcijām, kuras tiek turpinātas arī pašreiz. LVM apsaimnieko valsts mežu fondu, ne tikai cērtot, bet arī kopjot un atjaunojot mežus, domājot par vides aizsardzību un rekreāciju un par koksnes pieaugumu. Par to liecina katru gadu par 12 miljoniem kubikmetru pieaugošais koksnes daudzums mežā un seši miljoni kubikmetru iegūtās koksnes apjoms. Katru gadu vidēji tiek iestādīti 7900 hektāru jaunaudžu, bet vēl 7800 ir atjaunoti ar dabisko metodi.

Uzņēmumā arī norāda, ka LVM un mežu nozare kopā pašlaik nodrošina aptuveni 45 līdz 50 000 darbavietu, bet kopā ar saistītajām nozarēm - 80 000. LVM mežos izveidojuši atpūtas vietas un uztur bioloģisko daudzveidību. Ceturto daļu apsaimniekotās platības LVM apsaimnieko ar galveno mērķi - vides aizsardzību un rekreāciju.

Jau ziņots, ka 2017.gadā LVM apgrozījums bija 275,83 miljoni eiro, kas ir par 7,4% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 28,8% un sasniedza 65,208 miljonus eiro, liecina «Firmas.lv» informācija.

«Latvijas valsts mežu» vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu