Ovečkins: Šogad bijām pelnījuši izcīnīt Stenlija kausu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Vašingtonas «Capitals» vienība šogad bija pelnījusi izcīnīt Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausu, uzsvēra komandas kapteinis Aleksandrs Ovečkins.

«Capitals» ceturtdien Stenlija kausa finālsērijas piektajā spēlē viesos ar 4:3 (0:0, 2:3, 2:0) pārspēja līgas debitanti Vegasas «Golden Knights», sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-1 un pirmo reizi tiekot pie hokeja prestižākās balvas.

«Emocijas ir neaprakstāmas. Nespēju iedomāties, kas Stenlija kausa izcīnīšanas brīdī notika Vašingtonā,» pēc kļūšanas par čempionu teica Ovečkins. «Esmu ļoti lepns par saviem komandas biedriem un visu organizāciju.»

«Beidzot esam parūpējušies par labu rezultātu un Stenlija kausa iegūšanu. Mēs to paveicām, tas ir svarīgāk par visu. Nav būtiski, kā mums tas izdevās. Paraugieties uz smaidošajiem faniem un maniem komandas biedriem. Šo brīdi es nekad neaizmirsīšu un atcerēšos visu savu dzīvi. Esmu ļoti laimīgs,» uzsvēra Ovečkins.

Pēc Stenlija kausa pacelšanas Ovečkins atzina, ka trofeja ir ļoti smaga, bet tās izcīnīšana ir kā sapņa piepildījums.

«Tieši šā iemesla dēļ ir smagi jāstrādā. Vienmēr esmu sapņojis par Stenlija kausa iegūšanu, bet nekad nebiju iztēlojies, ka beigās sajūta būs tik īpaša. Šogad bijām pelnījuši izcīnīt kausu,» norādīja krievu uzbrucējs.

Tieši Ovečkins tika atzīts par Stenlija kausa izcīņas vērtīgāko spēlētāju. Viņš 24 turnīra spēlēs atzīmējās ar 15 vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm.

«Tas ir satriecoši. Mūsu komandā ir tik daudz dažādu rakstura cilvēku, bet mēs bijām vienoti,» par vienības saliedētību tikmēr priecājās «Capitals» vārtsargs Breidens Holtbijs.

Tikmēr «Golden Knights» galvenais treneris Žerārs Galāns nenoliedza, ka komanda ir vīlusies.

«Mums bija lieliska sezona, bet šobrīd mēs to nejūtam. Protams, to, cik labi mums šajā sezonā klājās, sapratīsim tikai pēc dažām dienām,» atzina Galāns.

Savukārt «Capitals» stūrmanis Berijs Trocs uzsvēra, ka komandai bijusi liela sirds.

«Mēs iedzinējos nonācām katrā sērijā, un cilvēki teica, ka mums nav nepieciešamo īpašību, lai izcīnītu Stenlija kausu. Arī šoreiz piektajā mačā mums bija jāatspēlējas no iedzinējiem. Tas pierāda, ka mūsu hokejistiem ir liela ticība saviem spēkiem,» pauda Trocs.

Arī 55 gadus vecajam Trocam šis ir pirmais Stenlija kauss karjerā.

Šī ir pirmā reize «Capitals» vēsturē, kad klubs, kas dibināts 1974.gadā, izcīnījis Stenlija kausu. Līdz šim vienīgo reizi finālsēriju tas bija sasniedzis 1998.gadā, taču toreiz bija spiests atzīt Detroitas «Red Wings» pārākumu. Šī Vašingtonas komandai bija jau 43.sezona.

Tikmēr «Golden Knights» nekļuva par pirmo NHL debitanti, kas jau pirmajā sezonā tikusi pie Stenlija kausa.

Pērn par Stenlija kausa ieguvējiem otro gadu pēc kārtas kļuva Pitsburgas «Penguins», finālā ar 4-2 pārspējot Nešvilas «Predators». Šogad viņiem Austrumu konferences pusfinālā kāju priekšā aizlika tieši «Capitals».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu