Ukrainas «PrivatBank» par nespēju bankā atklāt krāpniecību tiesā iesūdz «PricewaterhouseCoopers»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas lielākā banka «PrivatBank» paziņojusi, ka iesūdzējusi tiesā auditoru uzņēmumu «PricewaterhouseCoopers» («PwC»), jo tas nav pamanījis apjomīgo krāpniecību, kas bankā norisinājusies gadiem.

Banka prasību, kurā tā vēlas piedzīt trīs miljardu dolāru (2,4 miljardu eiro) zaudējumus, iesniegusi pret «PwC» Kipras un Ukrainas struktūrvienībām par to pienākumu un audita atbildības pārkāpumiem laikā no 2013.gada līdz 2015.gadam, norāda «PrivatBank».

Prasība 30.martā iesniegta Kipras tiesā.

«PrivatBank» vadītājs Petrs Krumphanzls apsūdz «PwC» par nespēju noteikt vērienīgu krāpniecību bankā vairāku gadu garumā, kuras dēļ tika ietekmēts gandrīz viss bankas korporatīvo aizdevumu portfelis un tas bija bez jebkādas vai atbilstošas drošības.

Bankā glabājas vairāk nekā trešdaļa Ukrainas noguldījumu.

«PrivatBank» 2016.gadā tika nacionalizēta pēc tam, kad varasiestādes vainoja miljardieri Igoru Kolomoiski un citus bankas īpašniekus par tā dēvēto slikto kredītu izsniegšanu tuviem draugiem un paziņoja, ka bankai ir nepietiekams kapitāls darbības turpināšanai.

Pērn decembrī Ukrainas Finanšu ministrija pavēstīja, ka varasiestādes bankas rekapitalizēšanai iztērējušas gandrīz 140 miljardus grivnu (4,06 miljardus eiro), lai segtu zaudējumus, ko izraisīja naudas izņemšana un slikti nodrošināti aizdevumi, kas tika izsniegti pirms nacionalizācijas.

Ukrainas «PrivatBank» ir Latvijas «PrivatBank» lielākais akcionārs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu