Vecvagars: Spēlē pret Krieviju gribam būt labākajā sastāvā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības kandidāti turpina gatavoties Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra trešā posma spēlēm ar Zviedrijas (28. jūnijā Stokholmā) un Ukrainas (1. jūlijā Kijevā) izlasēm. Pirmajā pēcjāņu dienā pirmdien, 25. jūnijā, plkst.19 «Arēnā Rīga» Latvijas valstsvienība aizvadīs pārbaudes spēli ar Krievijas izlasi.

Pirmdien un otrdien komandas ierindā bija 12 spēlētāji – Jānis Blūms, Dāvis Lejasmeiers, Artūrs Žagars, Kaspars Vecvagars, Rihards Lomažs, Artūrs Ausējs, Artis Ate, Dāvis Bertāns, Rolands Šmits, Andrejs Gražulis, Mārtiņš Meiers un Anžejs Pasečņiks.

Itālijas čempions Dairis Bertāns un vicečempions Ojārs Siliņš, kā arī Grieķijas vicečempions Jānis Strēlnieks komandai pievienosies nedēļas beigās. Lietuvā tikko 4. vietu izcīnījušais Žanis Peiners otrdien izgāja veselības pārbaudi. Jāņa Timmas grafiks atkarīgs no tā, kā veiksies Spānijas čempionāta finālsērijas pēdējās spēlēs (patlaban «Baskonia» – «Real» 1:2; ceturtā spēle 19. jūnijā Vitorijā, vajadzības gadījumā piektā spēle 22. jūnijā Madridē).

Latvijas čempionāta finālsērijas pēdējā spēlē iegūtais savainojums ar pilnu jaudu neļauj trenēties Aigaram Šķēlem, kurš, tāpat kā Ronalds Zaķis, Rolands Freimanis, Rodions Kurucs un Rinalds Mālmanis varētu tikt aicināts talkā īpašas nepieciešamības gadījumā, vēsta Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapa.

«Sagatavošanās process iznāk saraustīts, taču cenšamies maksimāli lietderīgi izmantot katru minūti. Atsvaidzinām saiknes starp spēlētājiem, izmēģinām dažādus taktiskos variantus. Ceturtdien bez skatītājiem aizvadīsim treniņspēli ar Baltkrievijas komandu, kurā piedalīsies tie, kam pēdējās nedēļās nav bijusi liela slodze,» sacīja izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars.

«Pirmdien, 25. jūnijā, pret Krieviju gribam būt labākajā sastāvā, lai komandas pamatkodola spēlētāji sajustu viens otru.

Iepriekšējos ciklos nebija iespēju aizvadīt pārbaudes mačus, un to abas reizes jutām pirmajās oficiālajās spēlēs, kad treniņos izmēģinātais laukumā pret reālu pretinieku īsti nenostrādāja. Esmu pārliecināts, ka spēle ar Krieviju palīdzēs labāk sagatavoties cīņām Stokholmā un Kijevā.»

Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā pēc 4 spēļu kārtām Latvijas komanda ar 2 uzvarām un 2 zaudējumiem četru komandu konkurencē tabulā dala 2./3. vietu. Trīs labākās B grupas komandas, ņemot līdzi visus punktus, turpinās cīņu par ceļazīmi uz Pasaules kausa izcīņu Ķīnā.

«Prieks atkal būt šajā zālē un valstsvienības formā. Paldies Basketbola savienībai, kas nodrošināja nepieciešamos apstākļus, lai varētu spēlēt. Esmu atpūties, un prieks atkal uzspēlēt basketbolu.

Cīnīsimies par uzvaru visi kopā,» teica uzbrucējs Dāvis Bertāns, kurš iepriekšējās divas sezonas pavadīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Sanantonio «Spurs».

FIBA Pasaules kausa 2019 kvalifikācija, Eiropas zonas B apakšgrupa

  • 24. novembrī: Turcija - Latvija 85:73, Zviedrija - Ukraina 76:84
  • 26. novembrī: Latvija - Zviedrija 82:73, Ukraina - Turcija 60:67
  • 23. februārī: Latvija - Ukraina 68:82, Zviedrija - Turcija 59:58
  • 26. februārī: Latvija - Turcija 79:70, Ukraina - Zviedrija 77:66
  • 28. jūnijā: Zviedrija - Latvija, Turcija - Ukraina
  • 1. jūlijā: Ukraina - Latvija, Turcija - Zviedrija

B grupas trīs labākās vienības otrajā posmā ar A grupas (Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija) labāko trijotni no 2018. gada septembra līdz 2019. gada februārim cīnīsies par trim ceļazīmēm uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru, kas 2019. gada rudenī notiks Ķīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu