Pieprasa premjeram norobežoties no Lemberga izteikumiem par Skripaļu indēšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partijas «Vienotība» valde šodien koalīcijas padomes sēdē nolēma izteikt pieprasījumu Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) norobežoties no partijas «Latvijai un Ventspilij» valdes priekšsēdētāja un smagos noziegumos apsūdzētā, no Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata atstādinātā Aivara Lemberga publiskajiem izteikumiem saistībā ar dubultaģenta Sergeja Skripaļu indēšanu Lielbritānijā

Pievienota 4. un 5. rindkopa

«Vienotība» atgādina, ka tās valdes loceklis, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, paužot Latvijas valdības apstiprinātu pozīciju, ir kategoriski nosodījis martā notikušo nervu indes - ķīmiskā ieroča izmantošanu Lielbritānijā, kas bija vērsts pret Krievijas pilsoņiem Sergeju un Jūliju Skripaļiem. Latvijas vārdā ārlietu ministrs ir paudis, ka pilnībā atbalsta partnerus Lielbritānijā.

Savukārt Lembergs, būdams viens no Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS) ietilpstošo partiju vadītājiem, savos publiskos izteikumos pagājušajā nedēļā esot paudis Krievijai labvēlīgu situācijas interpretāciju, apšaubot Lielbritānijas nostāju, «un bez jebkāda pamatojuma ir sasaistījis šo lietu ar situāciju Sīrijā». Iepriekš no Lemberga ir izskanējusi nievājoša retorika par NATO un tās karavīriem, kas izvietoti Latvijā, atgādina «Vienotībā».

«Partijai šādi ZZS pārstāvja izteikumi un uzvedība kā Krievijas ietekmes aģentam nav pieņemami. Aicinām ZZS beidzot skaidri definēt savu pozīciju par Latvijas piederību eiroatlantisko valstu blokam, kas ir mūsu valsts drošības un neatkarības garants,» pauda partijas valdes priekšsēdētājs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

Ventspils pašvaldības videoarhīvs liecina, ka pagājušajā nedēļā notikušajā preses konferencē Lembergs izteicies, ka «angļiem nevar ticēt», ko savulaik esot pierādījis bijušais Lielbritānijas premjerministrs Tonijs Blērs, paziņojot, ka Irākā ir pielietoti masu iznīcināšanas ieroči, pēc kā Lielbritānija uzbrukusi Irākai, lai gan vēlāk parlaments esot secinājis, ka šādi ieroči Irākā pielietoti nav.

«Tā kā ticēt angļiem nevar absolūti nemaz. Es neredzu loģiku, lai krievi dubultaģentu, kuru iemainīja pret vienu krievu aģentu, lai viņi viņu indētu, turklāt indētu tā, ka viņu nenoindēja. Kaut kā neiet tas viss kopā, un angļiem bija zināms, kas ir vainīgs, jau nākamajā dienā. Domāju, ka tie ir kārtējie angļu meli,» apgalvojis Lembergs.

Jau ziņots, ka Skripaļs un viņa meita Jūlija 4.martā Solsberi tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu «Novičok».

Londona un tās sabiedrotie Skripaļu saindēšanā vaino Krieviju, kas to kategoriski noliegusi.

Šī ir pirmā reize kopš Otrā pasaules kara, kad Eiropā pielietots ķīmiskais ierocis, un incidents vēl vairāk saspīlējies Maskavas un Rietumu attiecības, abām pusēm izraidot ievērojamu skaitu pretējās puses diplomātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu