Festivālu «Ad Lucem» atklās Laima Jansone

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicātes

Jūnija beigās, uzreiz pēc vasaras saulgriežiem, uz trīs koncertiem aicinās 17. Introvertās mākslas festivāls «Ad Lucem». Šī gada festivālā būs iespēja baudīt latviešu koklētājas Laimas Jansones solo koncertu senākajā Rīgas baznīcā, pianista Marka Vellas (Marc Vella, Francija) koncertu izsmalcinātajā Rīgas biržā un sengaidītu tikšanos – orķestra «Sinfonietta Rīga» un čellista Metjū Bārlija (Matthew Barley, Lielbritānija) kopīgo muzicēšanu koncertā Rīgas Sv. Pētera baznīcā.

Festivālu atklās Laimas Jansones solo koncerts 26. jūnijā Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā. Koncerta vieta koncertam nav izraudzīta nejauši, jo kādreiz te atradās Svētā Jura baznīca. Tā ir senākā saglabājusies mūra celtne Rīgā kopš 1204. gada, kuras velvju brīnišķīgajā akustikā kokle Laimas Jansones rokās iegūs patiesu dziļumu.

Introvertās mākslas festivāls «Ad Lucem» kopš 2002. gada sadarbībā ar izciliem māksliniekiem ik gadu piedāvā augstvērtīgus koncertus, kuru raksturīgā iezīme ir īpašais introvertās mākslas fenomens. Festivāla kontekstā garīgums ir saistīts ar cilvēka dvēseles dziļāko būtību, iekšupvērstību jeb introversiju – spēju apzināti iedziļināties būtiskajā, pievērsties savai iekšējai pasaulei un atklāt sevī dabiski mītošo garīgumu.

Biļetes uz uz šī gada Festivāla «Ad Lucem» konvertiem pieejamas jau visās «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuserviss.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu