Ko darīt, ja gadījies pārēsties? (5)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Tuvojoties gada īsākajai dienai un garākajai naktij, līgotāji domā ne tikai par to, kā pīt ziedu vainagus un pušķot svinību vietu, bet arī par to, ar ko mieloties svētkos. Kā rīkoties situācijās, ja sanācis pārēsties, stāsta sertificētā farmaceite Laila Zālīte.

Ko darīt, ja esi pārēdies?

Ja gadījies pārēsties, noderēs Apotheka sertificētās farmaceites Lailas Zālītes padomi.

  • 5 minūtes pēc pārēšanās: iedzer piparmētru tēju, lai atslābinātu zarnu traktu un mazinātu smaguma sajūtu vēderā.

  • 15 minūtes pēc pārēšanās: izvairies no ķermeņa horizontāla stāvokļa, jo tas rada spiedienu tieši uz vēderu, tā vietā izvēlies stāvēt.

  • 30 minūtes līdz 1 stundai pēc pārēšanās: dodies mierīgā pastaigā, veic lēnus, stiepjošus vingrinājumus.

  • 2 līdz 5 stundas pēc pārēšanās: divas stundas pēc pārēšanās drīksti atgulties, savukārt piecas stundas vēlāk, kad sāk gribēties kaut ko uzēst, izvēlies vieglus ēdienus, nevis saldumus, pretējā gadījumā uzņemsi lielu daudzumu kaloriju un smaguma sajūta drīz vien atgriezīsies.

Ja pārēšanās rada diskomfortu

Laila Zālīte iesaka pirms došanās uz svētku vietu noteikti pārbaudīt, vai ir paņemts viss nepieciešamais no medikamentiem un dažādiem līdzekļiem, kuri noderēs jebkurā svinēšanas situācijā. Ja tomēr pēc svētkiem pārēšanās izraisītais diskomforts ir pārāk izteikts, rodas dedzināšanas sajūta vai spiediena sajūta pakrūtē, var iedzert aptiekā pieejamos bezrecepšu līdzekļus, kuru sastāvā ir antacīdi – vielas, kas ar sāļu kombināciju neitralizē kuņģa skābi un samazina dedzināšanu. Smaguma sajūtu mazinās un gremošanu veicinās enzīmus saturoši preparāti.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu