EDSO izvērtēs nepieciešamību novērot 13.Saeimas vēlēšanas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) turpmāko nedēļu laikā izvērtēs nepieciešamību novērot 13.Saeimas vēlēšanas, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldību komisijas sēdē sacīja EDSO vēlēšanu departamenta vadītāja vietnieks Ričards Lapins.

Viņš skaidroja, ka savas vizītes laikā EDSO pārstāvji tiksies ar Centrālās vēlēšanu komisijas, Iekšlietu ministrijas, Ārlietu ministrijas, mediju un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem. Divu līdz trīs nedēļu laikā plānots izstrādāt ziņojumu, kurā būs apkopota organizācijas gūtā informācija par pašreizējo priekšvēlēšanu procesu.

EDSO savā ziņojumā izvirzīs secinājumus par uzzināto, kā arī lēmumu, vai organizācijas pārstāvji atgriezīsies Latvijā, lai novērotu 13.Saeimas vēlēšanas.

Tiekoties ar dažādu valsts pārvaldes iestāžu un organizāciju pārstāvjiem, EDSO noskaidros par izmaiņām vēlēšanu normatīvajā regulējumā kopš 12.Saeimas vēlēšanām. Tāpat tiks apkopota informācija par nozarēm un nevalstiskajam sektoram aktuālajiem jautājumiem saistībā ar priekšvēlēšanu periodu, vēlēšanu leģitīmu iznākumu, kā arī iespējamām izmaiņām 14.Saeimas vēlēšanu norisē.

EDSO ir viena no lielākajām reģionālajām starpvaldību organizācijām pasaulē, kas specializējas drošības jomā. Līdz šim organizācija novērojusi aptuveni 340 vēlēšanas 57 valstīs.

13.Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu