«Vai tad jūs nenodedzinājāt Balto namu?» Tramps sanikno kanādiešus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

ASV prezidents Donalds Tramps pirms piektdien gaidāmā G7 samita Kanādā saniknojis turienes medijus, politiķus un iedzīvotājus. Telefonsarunā ar Kanādas premjeru Džastinu Trudo no Trampa izskanējis mulsinošs jautājums: «Vai tad jūs nenodedzinājāt Balto namu?»

1812. gada britu-amerikāņu kara ietvaros 1814. gadā britu spēki pielaida uguni amerikāņu prezidenta rezidencei. Taču Kanāda tolaik vēl nemaz nepastāvēja kā valsts - tolaik tur bija vien vairākas britu kolonijas.

Nav zināms, vai Trampa izteikums bija domāts kā joks. Raidorganizācija CNN ziņo, ka Tramps šo jautājumu esot uzdevis pēc tam, kad Trudo telefonsarunā jautāja, kāpēc ASV tarifus pozicionē kā «nacionālās drošības» jautājumu.

ASV pagājušonedēļ piemēroja muitas nodevas tērauda un alumīnija importam no tās sabiedrotajiem - Eiropas Savienības (ES), Kanādas un Meksikas.

«Tas ir vienkārši absurdi - skatīties uz jebkādu tirdzniecību ar Kanādu kā draudu ASV nacionālajai drošībai,» par Trampa lēmumu teica Trudo.

«Kanāda par valsti kļuva 1867.gadā. 1812.gadā karš notika... 1812.gadā,» raksta kāds tvitera lietotājs.

«Tas, ka 1812.gada karš ir starp aktuālajām tēmām tviterī, tikai vēlreiz pierāda to, ka 2018.gads ir nenormāls,» tvīto kāds cits.

«Skatieties no gaišās puses - vismaz [Tramps] zina, kas ir 1812.gada karš un ka tā laikā kāds kaut ko nodedzināja,» vēsta vēl kāds cits tvīts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu