Saeimas komisija vienbalsīgi atbalsta Kazāka kandidatūru Latvijas Bankas padomei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien vienbalsīgi atbalstīja Mārtiņa Kazāka kandidatūru darbam Latvijas Bankas padomē.

Deputātu atbalstītais lēmumprojekts paredz, ka Kazāks darbu centrālās bankas padomē sāks ar 1.augustu. Saeima par šo jautājumu lems ceturtdien, 21.jūnijā.

Kazāks ir ieguvis bakalaura grādu ekonomikā Latvijas Universitātē, diplomu ekonomikā Kembridžas Universitātē, maģistra un doktora grādus ekonomikā Londonas Universitātē. Profesionālo darbību Kazāks sāka Finanšu ministrijā kā vecākais ekonomists, vēlāk darbojies kā pasniedzējs Rīgas Ekonomikas augstskolā, kopš 2005.gada viņš ir «Swedbank» galvenais ekonomists Latvijā, bet kopš 2010.gada - arī «Swedbank» grupas galvenā ekonomista vietnieks. Kazāks bijis Valsts prezidenta Stratēģiskas analīzes komisijas biedrs, bet no 2014.gada 1.janvāra Kazāks ir Fiskālās disciplīnas padomes biedrs.

Iepriekš Saeima noraidījusi priekšlikumu par Edvarda Kušnera apstiprināšanu uz vēl vienu pilnvaru termiņu Latvijas Bankas padomes locekļa amatā. Kušners no 31.maija vairs neturpina darbu padomē, bet darbosies Latvijas Bankā padomnieka amatā.

Pēc šāda Saeima lēmuma Latvijas Bankas prezidenta vietniece, prezidenta pienākumu izpildītāja Zoja Razmusa ir vērsusies parlamentā, lūdzot Latvijas Bankas padomes locekļa amatā apstiprināt Kazāku.

Pašlaik Latvijas Bankas padomē strādā Razmusa, kā arī Vita Pilsuma, Arvils Sautiņš un Aivars Skopiņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu