Pārēšanās emocionālā stāvokļa izmaiņu dēļ (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ir cilvēki, kas pievēršas pārmērīgai ēšanai, kad jūtas nomākti. Ir arī cilvēki, kas, piedzīvojot lielu laimi vai prieku, ēd daudz vairāk nekā parasti.

Žurnālā Journal of Consumer Research aprakstītas vienkāršas metodes, kā izvairīties no pārēšanās spēcīgu emociju gadījumā. Pētījuma autori Aparna A. Labroo (University of Chicago) un Anirban Mukhopadhyay (University of Michigan) apgalvo: "Recepte ir vienkārša. Kad jūties laimīgs - koncentrējies uz tām lietām, kas laimes sajūtu paildzina, savukārt, kad jūties nomākts, - koncentrējies un apzinies lietas, kas nomāktības sajūtu varētu mazināt." Ir jāsaprot, ka ēšana pie šīm lietām nepieder.

Pārmērīga ēšana emocionālā stāvokļa izmaiņu gadījumā ir uzskatāma par īstermiņa risinājumu. Savukārt, tikko cilvēks sāk apzināties emocionālā stāvokļa izmaiņas ietekmējošās lietas un apzināti rīkoties tā, lai mazinātu nomāktības sajūtu un noturētu emocionālo līdzsvaru, tas ir ilgtermiņa risinājums.

Pētnieki iesaka: "Nākamajā reizē, kad sajūties nomākts, tā vietā, lai ķertos pie saldumiem, pārdomā savas sajūtas. Bieži vien, kad cilvēks šādā stāvoklī sāk apzināti domāt par to, ka dzīve nemaz nav tik slikta, viņš sāk ne tikai justies labāk, bet arī izvēlēties veselīgāku pārtiku."

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu