Bukšai augstvērtīgākais rezultāts no Latvijas vieglatlētiem sacensībās Minskā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas rekordiste 100 metru sprintā Sindija Bukša piektdien uzrādīja augstvērtīgāko rezultātu no septiņiem Latvijas vieglatlētiem, kuri Minskā piedalījās četru koamndu sacensībās.

Sacīkstes tika rīkotas par godu Minskas stadiona «Dinamo» rekonstrukcijai, tajās piedaloties Baltkrievijas, Ukrainas, kā arī Baltijas valstu un Balkānu valstu apvienotajām komandām.

Baltijas valstu komandā kopā ar lietuviešiem un igauņiem startēja arī septiņi latvieši.

Augstāko vietu ieguva Gunta Latiševa-Čudare un Austris Karpinskis, kuri jauktajā 4x400 metru stafetē kopā ar diviem lietuviešiem ieņēma otro vietu. Šajā disciplīnā uzvarēja Ukraina, kas finišēja pēc trim minūtēm un 17,05 sekundēm, bet Baltijas valstu kvartets viņiem zaudēja 1,05 sekundes.

Tikmēr individuāli trešās vietas ieguva Bukša un Elvijs Misāns tāllēkšanā. Bukša 100 metrus veica 11,43 sekundēs, bet piektā palika Latiševa-Čudare, kura finišu sasniedza 11,75 sekundēs. Savukārt Misāns tālumā aizlēca 7,59 metrus. Šajās disciplīnās uzvarēja ukraiņi Kristīna Stuja (11,30) un Vladislavs Mazurs (7,74).

Pēc Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) punktu tabulām Bukša par savu rezultātu nopelnīja 1108 punktus, kas bija labākais rādītājs starp Latvijas vieglatlētiem un 18.labākais starp visiem sacensību dalībniekiem.

Šķēpmešanā septītais bija Patriks Gailums, rīku raidot 71,95 metrus tālu, savukārt septīto vietu 3000 metru skrējienā arī šīs sezonas labāko Latvijas rezultātu šajā distancē ieņēma Dmitrijs Serjogins, finišu sasniedzot astoņās minūtēs un 26,57 sekundēs.

Zīmīgi, ka tieši 3000 metros Baltijas komanda svinēja vienīgo uzvaru, jo pirmais bija lietuvietis Sims Bertašis (8:18,89).

Tāpat savu šīs sezonas labāko rezultātu sasniedza lodes grūdēja Linda Ozola, kuras rezultāts 14,44 metri gan viņai deva pēdējo - astoto vietu.

Kopvērtējumā komandām ar 160 punktiem uzvarēja mājinieki baltkrievi, pa 138 punktiem ieguva Ukrainas un Balkānu valstu komandas, bet Baltijas valstu vieglatlēti ar 92 punktiem palika pēdējie.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu