Graudiņa/Kravčenoka un Pļaviņš/Točs sasniedz PK posma izslēgšanas turnīru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Latvijas pludmales volejbola pāri Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kā arī Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs piektdien sasniedza Čehijā notiekošā Ostravas Pasaules kausa četru zvaigžņu posma izslēgšanas turnīru.

Ar 27.numuru izliktās Graudiņa/Kravčenoka F apakšgrupas izšķirošajā mačā par vietu izslēgšanas turnīrā ar 2-0 (21:12, 21:19) pieveica čehietes Kristīnu Kolocovu un Mihalu Kvapilovu, kuras sacensībās bija izliktas ar 11. numuru un pērn izcīnīja sudrabu Eiropas čempionātā.

Pirmajā setā Latvijas pludmales volejbolistes bija pārliecinoši labākas, uzvarot tajā ar 21:12. Tomēr otro setu labāk iesāka čehietes, kuras ieguva dažu punktu pārsvaru. Tiesa, Graudiņa/Kravčenoka viņas pārāk tālu nepalaida, bet seta otrajā pusē jau pārņēma iniciatīvu un svinēja uzvaru setā ar 21:19.

Līdz ar to vēlāk piektdien Latvijas sportistes sāks izslēgšanas turnīru.

Graudiņa/Kravčenoka pirmajā grupas mačā ar 1-2 (24:22, 25:27, 15:17) piekāpās ASV sportistēm Sammerai Rosai un Sārai Hjūzai, kuras izliktas ar sesto numuru.

Pirms tam šonedēļ sieviešu turnīra kvalifikācijas barjeru nepārvarēja Marta Ozoliņa un Agnese Caica, ko izdevās paveikt Graudiņai/Kravčenokai.

Vēlāk piektdien izšķirošo maču par iekļūšanu vīriešu turnīra izslēgšanas sacensībās aizvadīja arī ar 13. numuru izliktie Pļaviņš/Točs, kuri ar 2-0 (23:21, 21:11) D grupas cīņā pārspēja austriešus Martinu Ermakoru un Moricu Pristaucu, kuri bija izlikti ar 29.numuru.

Pirmajā setā abi dueti vēl cīnījās līdzvērtīgi, parūpējoties par aizraujošu mača galotni, tomēr otrajā setā iniciatīva pilnībā pārgāja latviešu pusē, noslēgumā viņiem tiekot pie gana drošas uzvaras.

Līdz ar to arī Pļaviņš/Točs iekļuvuši izslēgšanas turnīrā, ko sāks no pirmās kārtas.

Pirmajā mačā Pļaviņš/Točs ar rezultātu 1-2 (21:13, 18:21, 9:15) piedzīvoja zaudējumu pret Meksikas pāri Huanu Virgenu un Lombardo Ontiverosu, kuri izlikti ar 20. numuru.

Pirms tam ceturtdien uzvaras abās grupas spēlēs izcīnīja ar 11. numuru izliktie Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs, kuri līdz ar to automātiski kvalificējušies izslēgšanas turnīra otrajai kārtai un nākamo maču aizvadīs tikai sestdien.

Vīriešu turnīra kvalifikāciju pirms tam nepārvarēja Kristaps Šmits/Mihails Samoilovs un Toms Šmēdiņš/Haralds Regža.

Šā turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvada divas spēles - vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, «Major» posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, «Grand Slam» posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu