Jūrmalas «Spartaks» Čempionu līgas kvalifikācijā tiksies ar Serbijas čempioni «Crvena zvezda»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Iepriekšējās sezonas Latvijas čempione futbolā Jūrmalas «Spartaks» UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā tiksies ar Serbijas superlīgā triumfējušo Belgradas «Crvena zvezda».

(Papildināts viss teksts.)

Kvalifikācijas kārtas pirmās spēles tiks aizvadītas 10. vai 11. jūlijā, bet atbildes mači notiks nedēļu vēlāk.

Titulētā «Crvena zvezda» četras reizes kļuvusi par Serbijas čempioni, piecas reizes triumfējusi Serbijas un Melnkalnes čempionātā, kā arī 19 reizes kļuvusi par Dienvidslāvijas čempioni.

Tāpat Belgradas vienība 1991.gadā triumfēja Eiropas kausā (tagad - UEFA Čempionu līgā), tajā pašā gadā uzvarot arī Starpkontinentālajā kausā (tagad - FIFA Klubu pasaules kausā).

Iepriekšējā sezonā «Crvena zvezda» pārvarēja četras kvalifikācijas kārtas UEFA Eiropas līgā un iekļuva grupu turnīrā, pēc tam sasniedzot arī «play-off», kur pirmajā kārtā divu maču summā ar 0:1 tika atzīts Krievijas kluba Maskavas CSKA pārākums.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmās kārtas zaudētāja starptautisko sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā.

«Spartaka» futbolisti pērn triumfēja «SynotTip» Latvijas futbola virslīgā, nosargājot pirms gada izcīnīto titulu. Jūrmalas komanda ir divkārtējā Latvijas čempione.

Pērn jūrmalnieki debitēja UEFA Čempionu līgā, kvalifikācijas otrajā kārtā divu spēļu summā ar 1:2 piekāpjoties Kazahstānas klubam «Astana».

«Astana» bija viena no «Spartaka» potenciālajām pretiniecēm arī šā gada kvalifikācijas pirmajā kārtā. Tāpat jūrmalniekiem varēja ielozēt arī Skotijas grandu Glāzgovas «Celtic», Izraēlas vienību Berševas «Hapoel», Albānijas čempioni «Kukesi», kā arī Motaras «Zrinjski» no Bosnijas un Hercegovinas.

Lai iekļūtu UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, komandām jāpārvar kopumā četras kvalifikācijas kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu