Navaļnijs: Krievijas oligarhi piesavinājušies daļu Pasaules kausa finansējuma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs neilgi pēc atbrīvošanas no ieslodzījuma, kur izcieta 30 dienu administratīvo arestu par protesta demonstrāciju rīkošanu pirms Vladimira Putina inaugurācijas šā gada maijā, atgriezies pie korupcijas pētīšanas. Sava «YouTube» kanāla tiešraidē viņš izteicies, ka Putinam pietuvināti turīgi krievu biznesmeņi esot piesavinājušies daļu no Pasaules kausam futbolā atvēlētās naudas, vēsta RFE/RL.

Ceturtdien dažas stundas pēc atbrīvošanas Navaļnijs apsveica Krievijas izlasi ar pārliecinošo uzvaru pār Saūda Arābiju ar rezultātu 5:0. Navaļņijs uzslavēja Krievijas izlases izcilo sniegumu.

«Lieliski, ka Krievijai ir šie futbola svētki, bet es nesaprotu, kāpēc jums un man par to pilnīgi noteikti vajadzēja samaksāt 14 miljardus dolāru,» viņš uzsvēra. Oficiālās aplēses liecina, ka Pasaules kausa izmaksas bijušas 13,2 miljardi ASV dolāru, kas balstīts uz pēdējo gadu rubļa un dolāra maiņas kursu.

«Es gribētu, lai Pasaules kausu rīko par saprātīgu summu,» piebilda Navaļnijs. «Neredzu problēmu - priecāties par Krievijas komandas uzvaru, tajā pašā laikā būt šokā par korupciju.»

Navaļnijs izcēla Putinam pietuvinātos oligarhus, kas bija iesaistīti lidostu un stadionu būvniecībā čempionāta vajadzībām, īpaši brāļus-miljardierus Borisu un Arkādiju Rotenbergus, kā arī Genādiju Timčenko, kas uzskatīts par vienu no Putinam tuvākajiem darboņiem.

«Rotenbergi un Timčenko nopelnīja desmitiem miljardus rubļu. Kad es saku «nopelnīja», ar to jāsaprot - nozaga. Mēs ļoti labi saprotam, ka šie cilvēki fantastiski iedzīvojās uz Pasaules kausa rēķina,» norāda Navaļnijs.

Pēc atbrīvošanas Navaļnijs sociālajā tīklā «Instagram» pajokoja, ka lielā sporta notikuma gaidās apstākļi cietumā esot uzlabojušies, taču vēlāk paziņoja, ka tā neesot bijusi taisnība. «Atvainojos visiem, kas man noticēja,» viņš smejoties teica. «Viss, ko teicu - no pirmā līdz pēdējam vārdam - bija safabricēts. Atvainojos visu priekšā.»

«Tur nav tualešu, bet joprojām tikai caurumi grīdā. Nekādu televizoru, nekādu futbola vārdu un futbolbumbu pagalmā,» viņš teica.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu