Āfrikas cūku mēris šonedēļ atklāts 26 mežacūkām Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori šajā nedēļā konstatējuši 26 jaunus Āfrikas cūku mēra (ĀCM) gadījumus mežacūku populācijā Latvijā, liecina PVD publiskotā informācija.

Saslimšana ar ĀCM konstatēta trim mežacūkām Tukuma novada Irlavas pagastā, pa divām mežacūkām Burtnieku novada Ēveles un Valmieras pagastos, pa divām mežacūkām Krāslavas novada Indras pagastā un Ozolnieku novada Salgales pagastā.

Tāpat ĀCM konstatēts pa vienai mežacūkai Brocēnu novada Gaiķu pagastā, Cēsu novada Vaives pagastā, Dobeles novada Bērzes un Annenieku pagastos, Kandavas novada Kandavas pagastā, Krāslavas novada Robežnieku pagastā, Ludzas novada Pildas pagastā, Olaines novada Olaines pagastā, Rēzeknes novada Freimaņu pagastā, Talsu novada Balgales, Lībagu, Vandzenes un Laidzes pagastos, kā arī Tukuma novada Pūres pagastā un Saldus novada Lutriņu pagastā.

Līdz ar to mežacūku populācijā ĀCM šogad kopumā konstatēts 568 ar to slimām mežacūkām 72 novadu 190 pagastos un vienā pilsētā.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu